Šport
1461 ogledov

Kot otrok tarča posmeha celotnih ZDA, zdaj ima zlato priložnost

Andy Reid Epa
Letošnji junak je osrednja figura enega najbolj smešnih posnetkov v ameriški športni zgodovini.

V letošnjem Super Bowlu, finalu lige ameriškega nogometa NFL, se bosta pomerili ekipi San Francisco 49ers in Kansas City Chiefs. 

Slednje vodi Andy Reid, že dolgo priznan kot eden najboljših trenerjev v športu, a z eno veliko napako. Reid namreč še nikoli ni osvojil Super Bowla, kljub številnim odličnim dosežkom v rednem delu.

Na sklepnem dejanju lige NFL je doslej nastopil le enkrat kot vodja moštva Philadelphia Eagles, njegova statistika v končnici pa je precej porazna. Dovolj pove podatek, da je Reid med vsemi trenerji brez naslova dosegel največ zmag v NFL. Glavni trener je od leta 1999, od leta 2013 je za krmilom Kansas Cityja.

Julian Edelman Ameriški zvezdnik Šport Lani še najkoristnejši igralec velikega finala, zdaj aretiran

Vedno je torej nekaj zmanjkalo, a letos kaže drugače. S prihodom fenomenalnega podajalca Patricka Mahomesa, ki v zadnjih dveh sezonah terorizira ligo s svojim netipičnim slogom igre in izjemnimi podajami, se je življenje spremenilo tudi za Reida.

Strateg, ki je vedno slovel kot briljanten ofenzivni koordinator, je dobil neverjetno "igračko", s katero je dobil obe tekmi v letošnjem play-offu in prišel na prag raja.

Reid pa tarča posmeha ni bil le zaradi svojega izkupička v končnici, ampak tudi zaradi dogodka iz otroštva. Rodil se je leta 1958 v Los Angelesu in leta 1971 je kot trinajstletnik med polčasom tekme moštva LA Rams sodeloval na otroškem tekmovanju, kjer so se mladci merili v podajanju in brcanju.

Posnetek je, ko se je Reid uveljavil kot trener, postal viralen. Za to obstaja precej preprost razlog. Reid, ki je tudi danes precej obilne postave, je bil namreč kot otrok precej večji od večine vrstnikov. Razlika med njim in ostalimi tekmovalci je bila ogromna.

Video je večkrat predvajan med različnimi pogovornimi oddajami o ligi NFL, Reid pa na vse skupaj, ko je o tem povprašan, odgovori z zdravo dozo smeha.

Reid je kot igralec nastopal za manjšo univerzo Glendale, nato pa kot ofenzivni linijski igralec še za univerzo Brigham Young.

Morda se mu še bolj kot na kakšni novinarski konferenci smejalo na prvo februarsko nedeljo, ko bo, če mu bo usoda naklonjena, prejel svoj prvi šampionski prstan.

Andy Reid | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.