Šport
15257 ogledov

"Kričala sem, vsepovsod je bila kri, na vrat mi je prislonil nož"

Petra Kvitova Epa
Češka tenisačica Petra Kvitova je zmagovalka največje bitke svojega življenja. Potem ko je bila leta 2016 z nožem napadena v svojem stanovanju, se je ponovno vrnila v sam svetovni teniški vrh.

"Kričala sem, povsod je bila kri. Nož mi je pristavil k vratu," je v enem dahu izstrelila češka teniška igralka Petra Kvitova na sojenju Radimu Zondri v Brnu za napad iz leta 2016, ko je napadel in težje poškodoval teniško zvezdnico.

Petra Kvitova | Avtor: EPA EPA

Finalistka letošnjega Odprtega prvenstva Avstralije se je čudežno vrnila k tenisu, potem ko ji je Zondra z nožem skoraj odrezal prste roke, s katero igra tenis. Češki napadalec se je predstavil kot serviser bojlerjev ter jo nato napadel v kopalnici njenega doma v Projestovu.

Prve diagnoze so pokazale, da bi Kvitova lahko celo ostala brez čuta v levi roki, katera je bila popolnoma porezana. Nož ji je prerezal živec in zdravniki so se bali, da 33-letna teniška igralka ne bo več nikoli mogla premikati dveh prstov, kar bi seveda pomenilo tudi konec igranja tenisa.

Operacija je trajala kar štiri ure, zdravnikom pa je na koncu le uspelo, da so ji popolnoma rešili živce leve roke, kljub temu, da je bilo grdo porezanih vseh pet prstov ter tudi dva živca češke teniške zvezde.

petra kvitova roka | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Kvitova pa se je po vsega petih mesecih ponovno vrnila na teniška igrišča. Svoj prvi dvoboj je odigrala 28. maja v Rolland Garrosu, ko je premagala Julio Boserup ter z velikih nasmehomna obrazu pokazala, da je najtemnejše obdobje njenega življenja za njo. V naslednjem kolu je sicer izpadla proti Bethanie Mattek-Sands, a že čez en mesec slavila na prestižnem turnirju v Birminghamu.

Jeklena volja in vztrajnost sta bili ključni pri njenem povratku k tenisu, toda želela si je še več. Ponovno si je zaželela igrati finale kakšnega izmed Grand Slamov, a nikakor ni mogla preko četrtfinala katerega izmed štirih največjih turnirjev v letu. Vse do letos...

petra kvitova | Avtor: Epa Epa

Letos se ji je uspelo prebiti do finala prav famoznega OP Avstralije, katerega je morala leta 2017 celo izpustiti zaradi rehabilitiacije po tragičnem dogodku. V finalu jo je sicer premagala Japonka Naomi Osaka s 7:6 (2), 5:7, 6:4, toda Čehinja je lahko zgolj ponosna nase, saj so ji mnogi predvideli, da ne bo več nikoli igrala tenisa, zdaj pa celo zaseda drugo mesto na WTA lestvici.

Naomi Osaka OP Avstralije Šport Naomi Osaka po teniški poslastici do velikega slavja
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice