Šport
16089 ogledov

Legenda udarila po našem bivšem selektorju: "Kot trener in človek je enak nuli!"

veselin vujović Epa
Nekdanji hrvaški reprezentant ni navdušen nad idejo, da bi Veselin Vujović prevzel vodenje tamkajšnje nacionalne vrste.

Kontroverzni črnogorski rokometni strokovnjak Veselin Vujović je letoš maja še drugič v svoji karieri zapustil rokometni klub PPD Zagreb.

Nekdanji slovenski selektor, katerega je vodstvo reprezentance zamenjalo pred dobrim letom, potem ko se je tekom minute odmora pri Zagrebu spravil nad svojega reprezentanta Aleksa Vlaha, je tako že vse od maja brez angažmaja, vmes pa se ga je povezovalo s klopjo Savdske Arabije.

veselin vujović | Avtor: Epa Epa

Zdaj pa so znova vse glasnejše govorice, da naj bi sedel na klop hrvaške rokometne reprezentance kot naslednik legendarnega Lina Červarja. A eden izmed velikanov hrvaškega rokometa, Goran Šprem, nikakor ne misli, da je nekdanji slovenski selektor, ki je z našo reprezentanco leta 2017 osvojil bronasto medaljo na Svetovnem prvenstvu, primeren človek za to vlogo.

"Vujović je bil najboljši igralec na svetu, kapo dol. Igral je za Barcelono. Toda ne rad govorim o njegovih trenerskih kvalitetah. Moje subjektivno mnenje je, da je popoln brezveznik, povsem marginalen lik v hrvaškem rokometu. V njem je dobil priložnost, čeprav si je ni zaslužil, in tudi te ni izkoristil, vse kar je naredil, je bilo negativno. Kot trener in človek je enak nuli. Sploh mi ga več ne omenjajte," je bil jasen glede Vujovića Šprem.

Goran Šprem | Avtor: Epa Epa

Šprem je bil sicer leta zelo pomemben igralec ene najboljših rokometnih reprezentanc na svetu, kjer je pred Manuelom Štrlekom poveljeval na levem krilu hrvaškega napada. Leta 2003 je postal svetovni ter leta 2004 olimpijski prvak. Leta 2005 je bil drugi na svetu, kot tudi leta 2009, ko je v finalu proti Franciji odigral svojo poslednjo tekmo za hrvaško reprezentanco.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 16:46 30.december 2020.

    Vujovič je PAPEŽ rokometa in kar on reče, je svetost in ob tem razprave ni !!!!

  • ilija 08:01 28.december 2020.

    Šprem ti si eno tele prvo ja vujovič je bil eden od najboljših rokometašev ampak v metaloplastiki iz enega malega mesta šabca ki so harali po Evropi in celemu svetu potem je šel v Barcelono Vujovič je legenda kot igralec in kot trener.

Sorodne novice