Šport
198 ogledov

Mlada slovenska dragulja okrepila člansko ekipo Maribora

Miha Fink Nejc Najdič Instagram/OK Merkur Maribor
Odbojkarji Maribora z mladima okrepitvama za prihajajočo sezono.

Odbojkarski klub Merkur Maribor se je okrepil z dvema mladima igralcema, Nejcem Najdičem in Miho Finkom, kot je sporočil preko svoje spletne strani.

Šestnajstletni Nejc Najdič je sin nekdanjega odličnega odbojkarja Bruna Najdiča ter brat nekdanje igralke Nove KBM Branik Maribora in najboljše slovenske reprezentančne organizatorke igre Sare Najdič. V člansko ekipo prihaja iz klubske šole. Je član reprezentance do 17 let, ki je letos med drugim osvojila naslov evropskega prvaka, dve leti zaporedoma pa pokal Mevze. Najdič je tudi že član reprezentance do 20 let.

"Vesel sem, da bom dobil priložnost igrati v prvi članski ekipi. Želim si čim več dobrih, kvalitetnih treningov in priložnosti igranja na tekmah," je za klubsko spletno stran povedal najmlajši predstavnik odbojkarske dinastije Najdič.

Bloker Miha Fink pa ima 18 let in je visok kar 200 centimetrov. Slovenski mladinski reprezentant je do zdaj igral za Fužinar Sij Metal Ravne na Koroškem. V sezoni 2019/20 je s Fužinarjem osvojil naslov mladinskega prvaka Slovenije, kot član kadetske in pozneje mladinske reprezentance, ki je igrala v ligi Mevza, pa je bil izbran za najboljšega blokerja.

"S svojim prestopom v mariborske vrste sam sebi dajem nov izziv, ki ga bom z največjim veseljem skušal premagati. Mislim, da glede na to, da bomo zelo pomlajena ekipa, imamo možnost poseči po medaljah in če se nam bo ta priložnost ponudila, jo bomo definitivno zgrabili," pa je izjavil nekdanji nogometaš in rokometaš, ki se je šele konec leta 2017 odločil, da se preizkusi v odbojki.

"Miha Fink igra na blokerski poziciji in je mladinski reprezentant. Prihaja iz novega prvoligaša OK Fužinar iz Raven na Koroškem in zelo smo veseli, da se je Miha odločil za prihod v Maribor. Je igralec, ki ima veliko željo za napredek in delo ter si želi postati eden najboljših na svoji poziciji. Prav tako smo zelo veseli, da imamo iz domače šole Nejca Najdiča, ki je eden najboljši mladih  podajalcev v Evropi in se bo v novi sezoni priključil k prvi ekipi in verjamem, da bo s trdim delom prišel v najkrajšem času do nosilca igre v OK Merkur Mariboru in članski reprezentanci," pa je prihod mladih okrepitev z besedami povzel trener Sebastijan Škorc, ki je že podaljšal pogodbo tudi za prihajajočo sezono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice