Šport > Moto športi
48675 ogledov

Todt končno podrobneje spregovoril o stanju Michaela Schumacherja

Jean Todt Michael Schumacher Ferrari EPA Jean Todt je eden redkih ljudi, ki imajo dostop do Nemca.
Sedem let po grozljivi nesreči Michaela Schumacherja je njegov sin Mick tik pred vstopom v Formulo 1. Po besedah Jeana Todta pa naj bi se starejši Schumacher še kako zavedal uspehov svojega sina, katere neprestano vestno spremlja.

"Ne bom govoril o tem. Ne želim se spuščati v podrobnosti, ker je to njihova zasebna stvar," je na začetku meseca za De Telegraaf spregovoril prvi človek Svetovne avtomobilske organizacije Jean Todt na vprašanje, če se legendarni Michael Schumacher sploh zaveda napredka ter dosežkov svojega sina Micka, ki že trka na vrata Formule 1.

michael schumacher Rutina Šport Todt razkril, kaj počneta skupaj s Schumacherjem

Toda dva kasneje je bil za RTL France vendarle nekoliko bolj zgovoren: "Seveda ga spremlja," je povedal Todt in hkrati tudi razkril, da se Schumacher več kot sedem let po težki nesreči v bližini francoskega Meribela popolnoma zaveda vsega okoli sebe.

Jean Todt | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

Predsednik Fie je ostal v odličnih odnosih s svojim varovancem iz časa sodelovanja pri Ferrariju še dolgo po koncu Nemčeve športne kariere. Todt ga tako pogosto obiskuje tudi v njegovi vili na Mallorci, kjer naj bi Schumacher čedalje bolj okreval.

Njegiv sin Mick pa je trenutno vodeči voznik v skupnem seštevku Formule 2, že dalj časa pa se ga povezuje s številnimi ekipami Formule 1, ki naj bi si ga želele za prihodnjo sezono. Največ se je omenjalo Alfo Romeo, ki pa je nedavno podaljšala pogodbo s svojima trenutnima voznikoma, tako da se ugibanja nadaljujejo.

mick schumacher | Avtor: Epa Epa

"Bili bi prezadovoljni, če bi se v Formuli 1 pojavil nov Schumacher, najverjetneje bo Micku to uspelo že naslednje leto. Z njegovim očetom se vidiva dvakrat na mesec in moram ponoviti, resnično se bori. Ima vrhunsko nego ter odlične pogoje," je še dodal Todt, ki je prepričan, da če Mick dobi sedež pri kateri izmed ekip že naslednjo sezono, da bo vsako njegovo dirko vestno spremljal tudi legendarni oče.

michael schumacher "Resnica je ..." Šport Nekdanji šef Mercedesa ovrgel govorice o Schumacherju mick schumacher Moštva lobirajo Šport Schumijeva usoda bo zavisela od Ferrarija mick schumacher Spremembe Šport Dolgoletna dirkača zapuščata F1, blizu sedeža zdaj Schumacher vettel schumacher Kdo je GOAT? Šport "Hamilton ni na nivoju Schumija"
Komentarjev 2
  • sam1 07:34 18.november 2020.

    Spet ena novinarska raca.....

  • mirror 00:39 18.november 2020.

    "Todt končno podrobneje spregovoril o stanju Michaela Schumacherja" Kaj pa je povedal? Nič! Da vas ni sram novinarje. Vsebina članka ni tema naslova.