Šport > Moto športi
3631 ogledov

Kazen Verstappnu, Hamilton besen: "Vedel je, kaj se bo zgodilo!"

Max Verstappen Lewis Hamilton Epa
Epilog spornega detajla dirke za VN Italije je prišel zelo hitro.

Nizozemski dirkač Max Verstappen je nekaj ur po dirki v Monzi dobil kazen vodstva tekmovanja formule 1 za trčenje s svetovnim prvakom Lewisom Hamiltonom. Na naslednji dirki bo moral začeti s tri mesta slabšega startnega položaja, kot si ga bo priboril v kvalifikacijah.

Dirko v Monzi, ki jo je sicer dobil Avstralec Daniel Ricciardo z McLarnom, je zelo zaznamovalo tudi trčenje med najboljšima dirkačema te sezone. Vodilni v seštevku SP Verstappen in Hamilton sta se zaletela v 26. krogu, ko je pri poskusu prehitevanja Hamiltona Verstappen pristal na dirkalniku tekmeca, za oba pa se je dirka končala.

Max Verstappen Video Šport Trčenje Verstappna in Hamiltona, dvojna zmaga McLarna

"V zavoju potrebuješ dva voznika, ki sodelujeta. Danes se to ni zgodilo," je pozneje o trčenju dejal Verstappen. 

Hamilton je za napako okrivil tekmeca: "Vozil sem na vso moč, toda to je motošport. Ni mi dal dovolj prostora, vedel je, kaj se bo zgodilo v zavoju." Pojasnil je še, da čuti rahle zdravstvene posledice: "Vse me boli, tudi vrat, ker je eno od koles Verstappnovega avta pristalo na moji glavi, ampak vse bo v redu."

Povod za bližnje srečanje pa je bil sicer Verstppnov slab postanek v boksih, ko se je zapletlo z eno od pnevmatik in je pri mehanikih prebil 11 sekund. Hamilton je svoj postanek nekoliko pozneje opravil bolje, ko pa se je vrnil na stezo, je bil tik ob Verstappnu. Nekaj trenutkov pozneje pa je že počilo.

Vodstvo tekmovanja je zdaj sporočilo, da bo Nizozemec dobil kazen, ker so v preiskavi ugotovili, da nosi večji delež odgovornosti za trčenje. Na naslednji dirki v Sočiju čez 14 dni bo tako startal s slabšega položaja, kot si ga bo privozil v kvalifikacijah.

Kljub odstopu sta oba dirkača ostala na vrhu seštevka SP. Nizozemec ima pet točk prednosti pred Britancem (226,5 - 221,5).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice