Šport > Moto športi
8155 ogledov

Nekdanji Shumijev šef dvignil prah: "Vem, da me boste citirali"

schumacher todt Reševalni pas/Twitter
Nekdanji šef Ferrarija Jean Todt se zaveda, da bodo njegove besede dvignile veliko prahu.

Predsednik Fie Jean Todt meni, da je Mercedes izpodrinil Ferrari na mestu najdominantnejšega moštva v zgodovini formule 1.

Srebrni so v lanski sezoni osvojili že sedmi zaporedni kontruktorski naslov (2014-2020) ter tako zrušili rekord Ferrarija, ki je ob koncu prejšnjega oziroma na začetku novega tisočletja nanizal šest zaporednih lovorik (1999-2004).

michael ralf schumacher | Avtor: Profimedia Profimedia
Med dirkači rekorder ostaja Michael Schumacher s petimi zaporednimi naslovi (2000-2004), pri čemer mu je pomagal rojak Nico Rosberg, ki je leta 2016 uspel prekiniti serijo Lewisa Hamiltona.

Britanec je trenutno pri štirih zaporednih lovorikah in bi se lahko že prihodnje leto izenačil z Schumacherjem, kateremu je že odvzel rekorda po številu zmag in najboljših startnih položajev ter ga izenačil po številu naslovov (7). Schumi jih pet osvojil s Ferrarijem, dva z Benettonom, Hamilton pa šest z Mercedesom in enega z McLarnom.

Šef Ferrarija v najuspešnejših letih je bil Jean Todt, ki je bil ob Schumacherju in tedanjemu tehničnemu direktorju Rossu Brawnu najzaslužnejši za ero rdečih iz Maranella. Prevlada Ferrarija bi se bržkone še nadaljevala, če ne bi Fia pred sezono 2005 uvedla prepoved menjave pnevmatik med dirkami, kar je bilo pisano na kožo Michelinu.

Nekaj časa je celo kazalo, da bo rekord Ferrarija zrušil Red Bull, ki je dominiral od leta 2010 do 2013, a se je nato tehtnica prevesila na stran Mercedesa, ki je F1 nepremagan že dolgih sedem sezon.

Jean Todt | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban
"Prevlada Mercedesa je še večja kot naša," je dejal Todt, o primerjavi med dirkačema pa dodal: "Pogovarjamo se o dveh zelo različnih osebah in sestavinah uspeha. Vse, kar lahko primerjavo, je njunih sedem naslovov. To je to. Na eni strani imamo zelo dobro strukturirano nemško ekipo z nadvse nadarjenim dirkačem. Na drugi strani je Ferrari, italijanska ekipa z drugačno mentaliteto in pristopom k delu. Tudi Ferrari je sčasoma postal strukturiran in dobro organiziran, imeli pa smo tudi izjemnega dirkača."

"Vem, da me boste citirali, toda menim, da je premoč Mercedesa še večja. Njihov dirkalnik je izredno zanesljiv, za kar jim čestitam. Z izjemo dirke v Bahrajnu, kjer ni nastopil, je Lewis v zadnjih dveh letih osvojili točke na vsaki dirki. To je neverjetno. Ne naredi napake. Lewisa zelo občudujem. To traja že nekaj let. Prav tako občudujem kontinuiteto njegovega moštva. Gre za najlepši primer dobrega timskega dela. Tukaj moram dati priznanje Lewisu, ki ob svojih uspehih vedno poudari, da je zanje zaslužna ekipa. Iz tega razloga padajo tudi številni rekordi," je povedal "mali Francoz".

hamilton wolff | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • paschtexthat 05:09 12.januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - odličen projekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

Sorodne novice