Šport > Moto športi
714 ogledov

Po odpovedi še ena dirka zelo blizu Slovenije

Kymiring Reševalni pas/Twitter Kymiring.
Finci še enkrat več ne bodo organizirali dirke v elitnem motociklističnem razredu.

Velika nagrada Finske, ki šteje za svetovno prvenstvo motociklistov v motoGP in je bila načrtovana 11. julija, je bila odpovedana zaradi razlogov pandemije novega koronavirusa, je sporočila Mednarodna motociklistična zveza (FIM) s sedežem v Parizu. Namesto julija na Finskem se bo karavana 8. avgusta ustavila v Spielbergu na avstrijskem Štajerskem.

Kot je danes poročala francoska tiskovna agencija AFP, so odločitev za odpoved VN Finske sprejeli zaradi posledic pandemije covida-19 in zdravstvenih ukrepov, sprejetih na Finskem.

Dirka naj bi potekala na novem dirkališču KymiRing, ki bi moralo karavano gostiti že lani, a je bila tudi lanska dirka odpovedana zaradi pandemije.

marc marquez Ni pravi Šport Márquez se je vrnil domov, telo ni zdržalo

Avstrija bo gostila dve dirki. Po VN Štajerske še dirko za veliko nagrado Avstrije 15. avgusta, prav tako na dirkališču v Spielbergu.

Sezona se bo končala 4. novembra v Valencii. V tem trenutku še nista potrjeni dirki za VN Argentine (Termas de Rio Hondo) in ZDA (Austin).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice