Šport > Moto športi
7501 ogledov

Ralf Schumacher deset let po nesreči prvič odprl dušo o svojem bratu

Michael in Ralf Schumacher Profimedia
Deset let po nesreči se je prvič oglasil brat legendarnega dirkača.

V petek bo minilo točno deset let od tragične nesreče, v kateri jo je skupil največji voznik v zgodovini formule 1 Michael Schumacher, ki je pri padcu med smučanjem v francoskih Alpah z glavo udaril ob skalo in utrpel hude poškodbe možganov.

Po usodni nesreči se je dalj časa v umetni komi zdravil v bližnji bolnišnici, kasneje pa je skrb za sedmerokratnega svetovnega prvaka prevzela njegova družina in vse informacije o stanju legendarnega voznika so potihnile, nihče razen najožjih družinskih članov pa ne ve, v kakšnem stanju se v resnici nahaja.

Skorajda deset let po tragični nesreči pa se je prvič v medijih pojavil Michaelov brat, prav tako nekdanji odlični voznik formule 1, Ralf Schumacher, ki je v pogovoru za Bild razkril, kaj preživlja od bratove nesreče dalje.

Michael in Ralf Schumacher | Avtor: Profimedia Profimedia

"Pogrešam svojega starega Michaela. Življenje je včasih nepošteno. Michael je imel skozi življenje ogromno sreče, nato pa je prišlo do te tragične nesreče," je izjavil šestkratni zmagovalec dirk formule 1.

Čeprav tega ni neposredno izjavil, so mnogi iz Ralfove izjave prišli do sklepa, da držijo govorice, da naj bi bil Michael pri zavesti, a da ne more več normalno komunicirati.

"Hvala bogu, zahvaljujoč moderni zdravniški tehnologiji, smo uspeli doseči zelo veliko, toda nič več ni tako, kot je bilo," je skrivnostno dodal mlajši brat Schumacher, ki po pričakovanju ni želel govoriti o podrobnostih bratovega stanja.

Za konec teme bratove nesreče je le še dodal, da je tragedija pustila velik pečat tudi na njemu samem. "Lahko rečem, da je njegova nesreča imela zelo slab in velik vpliv tudi name," je čustveno zaključil Ralf Schumacher.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri_ 16:47 27.december 2023.

    A bo žena zahtevala evtanazijo? Ne, ne bo, ker je še zlati petelin!

Sorodne novice