Šport > Moto športi
2123 ogledov

Šef Mercedesa: Fia nas je izdala

toto wolff maurizio arrivabene Epa Toto Wolff in šef Ferrarija Maurizio Arrivabene.
Pri Mercedesu so jezni na Mednarodno avtomobilistično zvezo (Fia).

Šef Mercedesa Toto Wolff je izrazil nezadovoljstvo nad odločitvijo Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia), da v predstavitvi ugotovitev preiskave o kršitvah Ferrarija poimensko izpostavi člane srebrne garaže, ki so opozorili na domnevno sporno uporabo sistema ERS.

ferrari Fia preiskuje Šport Ferrariju grozi izključitev iz F1

Na nepravilnosti v rdeči garaži naj bi opozorila nekdanja člana Ferrarijeve ekipe, ki sta trenutno člana Mercedesa. Fia je v poročilu, v katerem je prišla do zaključka, da Ferrari ni kršil pravil, izpostavila inženirja Lorenza Sassija in nekdanjega tehničnega šefa Ferrarija Jamesa Allisona.

toto wolff mercedes | Avtor: Epa Epa

"Fia nas je izdala. Moja naloga je, da ščitim svoje ljudi. Če se posameznike izpostavi v takšnem kontekstu, je to zelo zaskrbljujoče. Ekipe vsak dan naslavljajo vprašanja na Fio. Pomembno je, da se ne izpostavlja posameznikov. Povsem zadostuje, da se razkrije ime ekipe. Takšna je ustaljena praksa. Ni pa prav, da se s prstom kaže na posameznike," je prepričan Wolff.

Fia je preiskovala Ferrari zaradi prijave o morebitnih kršitvah pri uporabi sistema ERS. Ferrariju je v primeru nepravilnosti grozila celo izključitev iz prvenstva.

Daniel Ricciardo VN Monaka Šport Znova pitje iz dirkaškega čevlja in skok v bazen

Pooostren nadzor med dirkaškim koncem tedna v Monaku, kjer so rdeči dirkali z dodatnim kosom opreme za nadzor sistema ERS, ni pokazal nobenih nepravilnosti. Fia izsledkov preiskave ni predstavila javnosti, temveč se je odzvala samo z uradnim sporočilom.

"Če so stvari pregledali, meni to povsem zadostuje," je zaupanje v krovno zvezo izrazil Wolff.

Direktor dirk Charlie Whiting je v kneževini sicer napovedal, da bo Ferrari pod drobnogledom tudi na prihajajoči VN Kanade.


 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 07:44 29.maj 2018.

    FIA, FIFA, FIBA........in vse podobne organizacije so MAFIA ,ki so ustanovljene samo zaradi bogatenja posameznikov ! Samo gledalci lahko z bojkotom tekem prekinejo njihove rabote .

Sorodne novice