Šport > Moto športi
8317 ogledov

Tragičen konec za slovitega enorokega voznika, moto dirke terjale novo življenje

Alberto Zapata Reševalni pas/Twitter
Iz Argentine prihajajo tragične novice.

Tragično se je končala zgodba enorokega voznika motokrosa, Alberta Zapate, ki je ta vikend tragično nastradal tekom ene izmed motokros dirk v Argentini.

Zapata je najprej izgubil kontrolo nad svojim motorjem, kar je botrovalo nič kaj hudemu padcu, toda do prave grozljivke je prišlo, ko sta vanj priletela dva druga voznika, katera se preprosto nista mogla ogniti nesrečnemu Zapati.

Po poročanju argentinskih medijev naj bi bila Zapati takoj nudena zdravniška pomoč, urgentno je bil prepeljan v bližnjo bolnišnico, a so se poškodbe vseeno izkazale za usodne.

Komaj 23-letni Zapata je sicer veljal za pravo motokrosistično senzacijo, saj naj bi šlo za mladega in  izjemno perspektivnega voznika, ki pa je bil novembra 2020 udeležen v prometno nesrečo, po kateri so mu amputirali roko.

Toda to ga ni zaustavilo, da bi sledil svojim sanjam, tako da se je kmalu vrnil na motor ter v začetku marca zabeležil kar tri zmage na eni izmed dirk. Njegova zvezda je bila ponovno v vzponu... Vse do usodnega trenutka na nedeljski dirki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice