Šport > Moto športi
10391 ogledov

Velik udarec za Valentina Rossija! Kaj takega se ni zgodilo že 30 let

Valentino Rossi Profimedia
Zaradi covida-19 letos ne bo VN Italije v Mugellu.

Zaradi pandemije novega koronavirusa letos ne bo mogoče izpeljati dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu za veliko nagrado Italije v Mugellu. Mednarodna motociklistična zveza (Fim) je danes sporočila, da so italijanski grand prix, ta bi moral biti na sporedu 31. maja, dokončno umaknili s tekmovalnega koledarja za leto 2020.

Prvič v treh desetletjih se bo zgodilo, da motociklisti ne bodo tekmovali na toskanskem dirkališču, kjer je kar sedemkrat zaporedoma od 2002 do 2008 slavil domači matador Valentino Rossi, ki naravnost obožuje to dirkališče. Če je letošnja sezona resnično poslednja v karieri izjemnega Italijana, je tako legendarni Doktor že odvozil zadnjo dirko na eni svojih najljubših stez.

marc marquez MotoGP Šport Zaupnik razkriva razloge za Rossijev neuspeh

Sicer pa dirkališče zelo ustreza domačim tekmovalcem. Tako ima v lasti zadnji naslov na tem legendarnem dirkališču, letnik 2019, ki bo veljal tudi za leto 2020, Italijan Danilo Petrucci.

Danilo Petrucci | Avtor: Profimedia Profimedia

Krovna svetovna federacija za motociklistični šport in promotor prvenstva v motoGP, španska skupina Dorna, morata še vedno predstaviti spremenjen koledar za svetovno prvenstvo, ki ga je pandemija novega koronavirusa obrnila na glavo.

Sezona v elitnem razredu bi se morala začeti 8. marca v Katarju. Zaradi pandemije je bilo od marca osem dirk odpovedanih, tri pa so uradno preložene, njihova usoda pa je na čakanju.

Če bodo epidemiološke razmere dopuščale, bodo po besedah direktorja Dorne Carmela Ezpelete sezono v motoGP začeli 19. julija z dirko brez gledalcev in navijačev za veliko nagrado Španije v Jerezu v Andaluziji, zadnje dirke pa bodo novembra.

 

Komentarjev 1
  • Avatar Senkiolla
    Senkiolla 01:48 11.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com

Sorodne novice