Šport > Nogomet
33719 ogledov

Angleži pozivajo k diskvalifikaciji Hrvaške

modrić cuneyt cakir Epa
Otočani uteho iščejo v nenavadnih teorijah.

Hrvaška reprezentanca je v sredinem polfinalu SP v Rusiji po podaljških premagala Anglijo (2:1) in se bo v nedeljo s Francijo pomerila za naslov svetovnega prvaka.

hrvaški navijači Evforija Šport Hrvati pričakujejo okrepitve iz Slovenije

Številni angleški navijači, katerim so se nato pridružili še otoški tabloidi, so po tekmi pozivali k diskvalifikaciji hrvaške reprezentance zaradi domnevnih nepravilnosti med srečanjem na stadionu Lužniki v Moskvi.

"Svetovno prvenstvo, Hrvaška, diskvalifikacija" so po porazu angleške reprezentance postali najbolj iskani pojmi na svetovnem spletu, saj so poraženi Angleži iskali potrditve teorij, ki bi razveljavile uspeh naše južne sosede.

marcelo brozović Izjemno Šport Hrvat zrušil rekord svetovnih prvenstev

Zakaj pozivajo k diskvalifikaciji?

Angleži opozarjajo na nejasnosti v primeru Anteja Rebića, ki naj bi s strani turškega delivca pravice Cuneyta Cakirja prejel dva rumena kartona, a kljub temu nadaljeval tekmo.

Krilni nogometaš naj bi prvič porumenel v 48., nato pa še v 96. minuti. Izkazalo se je, da je bila teorija privlečena za lase, saj je Cakir na začetku drugega polčasa rumeni karton pokazal Mariu Mandžukiću, ker je ta zavrgel žogo, res pa je, da ob prenosu na televiziji to ni bilo povsem jasno ravzidno.

Teorija, da je Cakir ponovil nenavadno napako nekdanjega sodnika Grahama Polla, ki je na SP 2006 pokazal tri rumene kartone Hrvatu Josipu Šimuniču, preden ga je dejansko poslal z igrišča, je tako padla v vodo.

gianni infantino Fifa Šport "Najboljše svetovno prvenstvo doslej"

Drugi kamen spotike naj bi bil nastop Domagoja Vide, ki se je zaradi vzlikanja nacionalističnega gesla "slava Ukrajini" znašel pod drobnogledom Mednarodne nogometne zveze (Fifa). V času incidenta je bil ob hrvaškem branilcu še nekdanji soigralec in strokovni sodelavec reprezentance Ognjen Vukojević, ki je moral zapustiti svetovno prvenstvo, medtem ko je Vida lahko nadaljeval. 

Dejstvo je, da je Fifa po pregledu dokaznega gradiva Vidi prižgala zeleno luč za nastop v polfinalu, zato pomisleki angleških navijačev nimajo realne podlage. Sicer lahko po koncu turnirja sankcije proti nogometašu še vedno izreče hrvaška krovna zveza, kar pa je glede na njihov uspeh (in Vidin doprinos) zelo malo verjetno.

SP, Francija, Avstralija Legenda: Šport "To Francijo je nemogoče ustaviti. Tudi Hrvatom ne bo uspelo."

Zadnja pripomba angleških navijačev se nanaša na sojenje, pri čemer glavnemu sodniku najpogosteje očitajo, da v 120 minutah ni pokazal rumenga kartona Dejanu Lovrenu. Branilec Liveroola naj bi storil več grobih prekrškov nad Raheemom Sterlingom in enkrat "zlomil" tudi Harryja Kanea, a je sodnik ostal prizanesljiv. Prav tako naj bi Ivan Perišić pri zadetku storil prekršek nad angleškim branilcem.

Angleži tudi v tem pogledu ne bodo dosegli prav ničesar, saj so razprave o domnevnih sodniških napakah povsem brezpredmetne. Ne glede na to, ali je imel sodnik prav, se končni rezultat ne bo spremenil.

Kritike Šport "Hrvaška je umazana ekipa"
Komentarjev 18
  • fowler 09:43 15.julij 2018.

    Nekaj ne razumem. Naj bo članek o športu, politiki, avtomobilizmu, modi,... - vedno komentarji končajo na isti stopnji idiotizma. Rdeči, beli, zeleni, črni, rumeni,... Zgodovinska dejstva, vojne, izdaje, zarote,... Vi ste nam to, mi bomo vam to... Dejmo it malo ...prikaži več naprej. Smo v letu 2018, osredotočimo se na aktualne težave, ne pa na stvari desetletja, stoletja nazaj. Raje rešimo državo danes, ne pa 50 let nazaj...

  • straniscar 00:36 15.julij 2018.

    Naj spizdijo Hrvatarji! FUJ

  • Laznivi 15:04 14.julij 2018.

    Kaj pa angldzi sploh poznajo nogomdt ?