Šport > Nogomet
6371 ogledov

Barcelona in Real drago plačala hrvaško srebro

ivan rakitić luka modrić Epa
Hrvaški zvezdniki žanjejo sadove zgodovinskega uspeha.

Hrvaška nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo v finale svetovnega prvenstva v Rusiji okrepila status nekaterih zvezdnikov reprezentance. Ognjeni so na mundialu najprej pokorili skupino, v osmini finala izločili Dance, v četrtfinalu gostitelje Ruse, v polfinale pa še Angleže. V finalu so morali nato priznati premoč Franciji.

V hrvaški izbrani vrsti sta največ pozornosti vzbudila Luka Modrić, ki je bil izbran tudi za najboljšega nogometaša turnirja, in Ivan Rakitić. Nogometaša v Španiji branita barve večnih rivalov - Reala (Modrić) in Barcelone (Rakitić), oba pa sta si v Rusiji močno okrepila pogajalski izhodišči.

Modrić je bil med poletnim prestopnim rokom na pragu selitve k Interju, česar pa si predsednik Real Madrida Florentino Pérez po odhodu Cristiana Ronalda preprosto ni mogel privoščiti. Kraljevi klub je želel hrvaškega vezista na vsak način zadržati v ekipi, zato mu ni preostalo drugega, kot da razveže mošnjiček.

Luka Modrić Konec sage Šport Modrić po izdatni povišici ostaja v Madridu

Modrić je izsilili ogromno povišico in bo v prihodnji sezoni zaslužil 11 milijonov evrov oziroma 4,5 milijona evrov več kot doslej. Njegova plača je po novem celo primerljiva z dolgoletnim kapetanom Reala Sergiom Ramosom.

ivan rakitić luka modrić Prestopna bomba Šport PSG za udarni hrvaški duo ponuja 320 milijonov

Rakitić je v lanski sezoni briljiral v taktičnih zamislih Ernesta Valverdeja, dobro formo pa je prensel tudi na svetovno prvenstvo. Posledično se je močno okrepilo zanimanje Paris Saint-Germania, a je Barcelona poizvedbe Parižanov odločno zavrnila. Katalonci bi se Rakitiću odpovedali le v primeru plačila odkupne klavzule v višini 125 milijonov evrov, česar pa si premožni PSG naj ne bi mogel privoščiti zaradi pravil finančnega fair playa.

Rakitićeva letna plača trenutno znaša osem milijonov evrov, PSG mu ponuja še enkrat toliko, Barcelona pa že pripravlja donosnejši dogovor, katerega finančne podrobnosti pa za zdaj ostajajo skrivnost.

ivan rakitić luka modrić | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice