Šport > Nogomet
34 ogledov

Berić: "V Mariboru se moram nujno oddolžiti"

berić dinamo maribor Anže Petkovšek
Maksimir je za nami, dobra sredina predstava daje upanje za torkov povratni Maribora in Dinama. Vtise so po tekmi strnili Robert Berič, Goran Cvijanović, Aleš Mertelj in Nejc Potokar.

"Za zgrešene priložnosti se moram v Ljudskem vrtu oddolžiti. Na tako velikih tekmah se mora iz takšnih priložnosti zabiti in to moram popraviti. Nujno!" je bil po tekmi samokritičen napadalec iz Krškega Robert Berić, ki je v drugem polčasu zamudil dve res lepi priložnosti. Najprej ga je pri izidu 1:1 v priliko za dosego zadetka z mojstrsko podajo spravil kapetan Marcos Tavares, nato pa si je še sam, po napaki obrambe Dinama, priboril možnost za izenačenje na 2:2, a je bil morda malce preveč sebičen, ko bi Tavaresu lahko vrnil podajo.

"Takšnega rezultata si sicer nismo želeli, izgubiti nikoli ni lepo. Toda če nam bo ta poraz z doseženim zadetkom omogočil napredovanje v Ligo prvakov pred našimi navijači v Mariboru, ki bodo zagotovo pripravili peklensko vzdušje, ga bom brez težav sprejel," je v sredo pozno zvečer povedal Goran Cvijanović, po katerega prostem strelu je domači kapetan Milan Badelj dosegel avtogol za izenačenje Maribora na Maksimirju na 1:1.

"Ne vem, kako je bilo v preteklosti, a sedaj se z Dinamom lahko kosamo in na domačem terenu bomo zmagali," je na novinarsko vprašanje, ali se je sedaj zmanjšala nekoč kar precejšnja kvalitetna razlika med hrvaškim in slovenskim prvakom, odgovoril Aleš Mertelj.

dinamo maribor | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
"Najboljši, ko bo najbolj pomembno"

Mertelj, ki je prejšnji teden nekaj minut zaigral tudi v reprezentančnem dresu proti Romuniji, je spet garal na sredini igrišča, kjer je Dinamo še posebej močan. "Na sredini igrišča sta pri Dinamu glavna Sammir in Milan Badelj, ki sta izjemna posameznika, ki povezujeta vse niti igre pri Zagrebčanih, vseskozi skušata v igro spraviti njihove hitre napadalce in na to je treba paziti vso tekmo. Se pa napake pri tako visokem ritmu tekme seveda dogajajo, tudi pri Badeljevem golu bi morali bolje odreagirati. A verjamem, da nas bodo tudi te izkušnje naučile, da bomo na naslednji tekmi najboljši, ko bo to najbolj potrebno," je zaključil bivši igralec Kopra.

Dobro pa se je odrezal tudi Zagorjan Nejc Potokar, ki je dobro zajezil napade domačih po mariborskem levem boku. Mladi branilec je podobno preizkušnjo prestal že lani na Ibrox parku proti slovitim Rangersom. "S predstavo celotne ekipe, kot tudi s svojo, sem zadovoljen, odigrali smo dobro tekmo. Če bi nam pred tekmo kdo ponudil izid 2:1, bi ga morda celo sprejeli, a glede na prikazano smo si tokrat zaslužili več. Pritisk občinstva in vzdušje je bilo podobno kot lani v Glasgowu. Sicer pa to občutiš morda v prvih petih, desetih minutah, nato pa se osredotočiš na igro. Glede na slovensko ligo je razlika glede onemogočanja napadalcev predvsem v tem, da je ritem močnejši. Ne gre za hitrost igralcev ali tehnično znanje, tu te vsaka nepazljivost stane in si nato kaznovan. V povratno tekmo bomo šli podobno kot v to na Maksimiru, ne smemo se zaleteti v nasprotnika. Predvsem moramo paziti, da prehitro ne dobimo gola, mislim pa, da bomo doma zabili več kot enega," je bil Nejc v sredo okrog polnoči optimistično razpoložen.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.