Šport > Nogomet
13 ogledov

Bild: Podolski že Arsenalov, cena 13 milijonov

Lukas Podolski Köln EPA
Napadalec Kölna Lukas Podolski naj bi se že dogovoril za prestop k londonskemu Arsenalu. Tako trdijo pri nemškem časniku Bild, ki je v sredo zvečer poročal, da sta se kluba že dogovorila za ceno 13 milijonov evrov in štiriletno pogodbo.

Pri Bildu so že pred tednom dni poročali, da je šestindvajsetletni Lukas Podolski, ki je za nemško izbrano vrsto zbral 95 nastopov in pri tem zabil 43 golov, že pristal na selitev k Arsenalu, čeprav Londončani Kölnu še niso poslali uradne ponudbe. Premierligaš bi za Poldija po prvotnih namigovanjih moral plačati vsaj 18 milijonov evrov, a je v sredo na površje priplavala pet milijonov nižja cena (13 milijonov). Topničarji naj bi si želeli pomoč za izjemnega Robina van Persieja, ob možnosti prestopa Andreja Aršavina v Zenit pa naj bi bil prva tarča prav Nemec poljskih korenin.

"Njegova odločitev je pomembna za vse nas, a tudi zanj. Moramo jo spoštovati. Trenutno je Podolski še vedno nogometaš Kölna in z nami bo ostal do konca sezone. Nato bomo videli, kaj se bo zgodilo," je za angleški Telegraph dejal trener Kölna Stale Solbakken. Prvi mož na klopi Arsenala Arsene Wenger naj bi za napadalca, ki mu leta 2013 poteče pogodba s Kölnom, že lani maja ponujal 20, novembra pa celo 23 milijonov evrov, a sta tako klub kot Podolski zavrnila selitev v zimskem prestopnem roku.

Pri nemškem klubu so sicer nameravali podaljšati pogodbo z napadalcem, a naj bi bilo to uresničljivo le v primeru, da se za igralca ne bi začeli resno zanimati pri Barceloni, Real Madridu ali katerem od velikih angleških klubov. Podolski je sicer v tej sezoni zabil 15 golov v 19 ligaških nastopih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.