Šport > Nogomet
1106 ogledov

Bivšemu Čeferinovemu prijatelju grozi kazen

čeferin agnelli Epa
Zaradi dvomljivih prestopov pod drobnogledom predsednik Juventusa Agnelli.

Preiskovalci Italijanske nogometne zveze (FIGC) zaradi dvomljivih prestopov igralcev zahtevajo, da se ključne osebnosti italijanskih prvoligašev Juventusa in Napolija, vključno z njunima predsednikoma Andreo Agnellijem in Aureliom De Laurentiisom, začasno izključijo iz nogometa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Preiskovalci italijanske nogometne zveze so zahtevali, da se Agnelli izključi iz nogometa za eno leto zaradi njegove domnevne vloge pri domnevno napihnjenih vrednosti transferjev igralcev, namenjenih umetnemu povečanju bilance kluba.

Agnelli je le eden od 61 ljudi, ki so se znašli pred nogometnim tribunalom FIGC, skupaj z nekdanjim športnim direktorjem Juventusa Fabiom Paraticijem, njegovo zamenjavo Federicom Cherubinijem, izvršnim direktorjem Mauriziom Arrivabenejem ter podpredsednikom in nekdanjim igralcem Pavelom Nedvedom.

Filmski mogotec De Laurentiis se mora zagovarjati pred morebitnim 11-mesečnim suspenzom, medtem ko bi lahko njegovi ženi in otrokoma Edoardu in Valentini, ki imajo vsi vlogo v klubu, prepovedali sodelovanje v nogometu za šest mesecev.

Preiskovalci zahtevajo tudi izključitev igralcev v treh drugih klubih serie A, Empoliju, Genoi in Sampdorii, ter šestih nižjeligaških ekipah, vključno z nekdanjim prvoligašem Chievom, ki je lani propadel, ter je obdržal ime in svojo ekipo v amaterski mladinski ligi.

Torinska stara dama, najuspešnejši italijanski klub, se sooča z 800.000 evri globe, medtem ko bi lahko Napoli moral plačati 392.000 evrov.

agnelli | Avtor: Epa Epa

Postopek zadeva 62 prestopov v treh sezonah med letoma 2019 in 2021, največji med njimi je 70 milijonov evrov vreden prestop Victorja Osimhena iz francoskega Lilla v Napoli. Ta prestop izstopa, saj so se v okviru posla v Lille preselili štirje igralci, vredni nekaj več kot 20 milijonov evrov. Trije od njih niso nikoli igrali za francoski klub in so zdaj v italijanski nižji ligi.

Italijanski mediji poročajo, da naj bi se sojenje končalo do petka, sodbe pa naj bi bile sprejete prihodnji teden. Vendar pa bo pritožbeni postopek verjetno dolgotrajen glede na število klubov in posameznikov, ki jih preganja FIGC.

Juventus preiskujejo tudi državni tožilci v Torinu zaradi domnevnih napihnjenih kapitalskih dobičkov, doseženih med letoma 2019 in 2021. Klub je osumljen, da je vlagateljem posredoval lažne računovodske podatke in izstavljal račune za neobstoječe transakcije v tem obdobju.

Agnelli je v preteklosti sodil med prijatelje predsednike Uefe Aleksandra Čeferina, a se je njuno prijateljstvo končalo, ko je bil prvi eden izmed glavnih oseb pri ustanovitvi superlige.

Komentarjev 1
  • ico8 16:14 12.april 2022.

    Pa ne no, da si upate kaj taksnega objaviti!? Pocakajte tri dni, ko boste dobili posto od "ata" cefurja in poziv na sodisce...

Sorodne novice