Šport > Nogomet
7996 ogledov

Čeferin o tem, kaj ga najbolj boli: Srce mi joče, ker...

Aleksander Čeferin Epa
Predsednik Uefe spregovoril o vojni v Ukrajini.

Aleksander Čeferin, predsednik Evropske nogometne zveze, je v velikem intervjuju za italijanski Corriere della Serra spregovoril tudi o vojni v Ukrajini. Ta ga je spomnila tudi na dogodke v devetdesetih letih prejšnjega stoletja.

"Veliko je podobnosti z Jugoslavijo. To je bila vojna med bratskimi narodi. Trpeli so majhni ljudje in ne politiki. Na srečo je v Sloveniji vojna trajala le deset dni. Takrat sem bil star 23 let, na srečo mi ni bilo treba streljati na druge ljudi," je med drugim dejal Čeferin.

Ta je zdaj s sodelavci uvedel ukrepe proti ruskim klubom in ruskim nogometašem, športniki iz te države pa trenutno v večini špotov ne smejo sodelovati na mednarodnih tekmovanjih. Čeferin je priznal, da ga sankcioniranje športnikov zelo 'boli', prekinjeno pa je bilo tudi sodelovanje z ruskim pokroviteljem lige prvakov Gazpromom.

Aleksander Čeferin Svet se klanja Šport Hrvaška legenda: "Tega, kar je storil Čeferin, ne bomo nikoli pozabili"

"Sankcije so bile nujne. Ne gre za politično krizo, ampak za humanitarno. Srce mi joče, ker moramo kaznovati ruske nogometaše. Odpovedali smo se tudi Gazpromu, to je velik udarec za našo denarnico, a je bilo to potrebno, saj ljudje umirajo. Vsak dan se pogovarjam s predsednikom ukrajinske zveze.Opozoril sem tudi rusko nogometno federacijo," je še dodal predsednik Uefe.

 

Komentarjev 2
  • Dusan12 10:10 19.marec 2022.

    Če bi meni švic v supergah povzočal tako bolečino, bi zamenjal premočene nogavice , če ne celo same superge. Udarna vest dneva. Cirman

  • Pišmevuh 18:37 11.marec 2022.

    Z 200.000 evri na mesec, bi tudi jaz kako komercialno solzo potočil.

Sorodne novice