Šport > Nogomet
409 ogledov

Brazilija še naprej v krizi, poraz proti afriški reprezentanci

Eder Militao Profimedia
Maroški nogometaši poglobili težave Brazilije.

Nogometaši Maroka so z zmago na prijateljski tekmi poglobili težave slovite brazilske izbrane vrste, ki po izpadu v četrtfinalu svetovnega prvenstva, ta je bilo v domovini ocenjen kot velik neuspeh, išče novega selektorja. Maročani so bili tokrat v Tangerju boljši z 2:1.

Za Maroko je to prva zmaga proti petkratnim svetovnim prvakom doslej. Pretekla dvoboja sta prepričljivo pripadla Južnoameričanom.

Domačini so povedli v 29. minuti z golom Sofiana Boufala. Brazilija je v drugem polčasu nato izenačila, ko je v 67. minuti zadel Casemiro, vendar so Maročani v zaključku tekme potrdili, da njihova uvrstitev v polfinale mundiala ni bila naključje. Zmagoviti zadetek za domačo izbrano vrsto je v 79. minuti dosegel Abdelhamid Sabiri.

Brazilija je nastopila brez poškodovanega Neymarja, v postavi pa je bilo deset od 23 nogometašev, ki so nastopili na SP v Katarju pred štirimi meseci.

Brazilsko izbrano vrsto je vodil začasni selektor Ramon Menezes, ki je po neuspehu v Katarju nadomestil Titeja. Brazilska zveza si sicer želi pred začetkom kvalifikacij za mundial prihodnje leto izbrati novega selektorja. Po poročanju brazilskih medijev na klop želi privabiti italijanskega stratega Carla Ancelottija, piše AFP.

Nathan Broadhead Kvalifikacije EP Šport Hrvatje doma le do točke Benjamin Šeško Kvalifikacije EP Šport Preobrat Slovenije, za zmago poskrbel debitant Declan Rice Kvalifikacije Šport Derbi v Neaplju pripadel Angležem, rekord Ronalda
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice