Šport > Nogomet
3733 ogledov

Brazilski zvezdnik obsojen na devet let zapora

Robinho Valdes Milan Barcelona EPA Robinho si je v letih 2013 in 2014 delil slačilnico z Valterjem Birso.
Nekdanji zvezdnik Real Madrida, Manchester Cityja in Milana obsojen na zapor.

Nekdanji napadalec treh evropskih nogometnih velikanov Robinho je bil spoznan za krivega spolnega napada na 22-letno Albanko v milanski diskoteti leta 2013.

Posilstvo, v katerega naj bi bilo vpletenih šest moških, naj bi se zgodilo 22. januarja 2013, ko je bil Brazilec član AC Milana.

Po poročanju spletne strani Football Italia obsodba še ni pravnomočna, saj italijanski pravosodni sistem predvideva več pritožbenih stopenj, kar bo nedvomno odložilo prestajanje zaporne kazni.

Robinho je trenutno član Atlético Mineira, s katerim je lani podpisal dvoletno pogodbo. Poleg Real Madrida, Manchester Cityja in AC Milana je v svoji karieri branil še barve Santosa, kratek čas pa je bil tudi član kitajske ekipe Guangzhou Evergrande.

Za Brazilijo je odigral 100 tekem in dosegel 28 golov.

Robinho se je v preteklosti že znašel v navzkrižju z zakonom. V času, ko je igral za angleški Manchester City, ga je 19-letnica obtožila spolnega nadlegovanja.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice