Šport > Nogomet
25 ogledov

''Če je to katastrofa, je to njihov problem''

jose mourinho nagrada lizbona EPA
Nogometaši madridskega Reala so se po visokem porazu proti Benfici (5:2) znašli v nemilosti španskih medijev. Jose Mourinho odgovarja, da lovorik še nikoli ni osvajal v pripravljalnem delu sezone.

Portugalski strateg Jose Mourinho nedavnemu visokemu porazu njegovih varovancev ne pripisuje velikega pomena. Čeprav so nogometaši kraljevega Reala na obračunu z Benfico prejeli pet golov, medtem ko so dosegli le dva, pa Mourinho svari, da nobenega izmed 19 naslovov ni osvojil pred začetkom sezone. ''Če je poraz s 5:2 za Špance katastrofa, potem je to njihov problem. V tem poslu sem že dolgo časa in nobenega naslova nisem osvojil v pripravljalnem delu sezone,'' je bil jasen Portugalec. Povedal je še, da so na tekmi na svoj račun prišli predvsem mlajši igralci, vendar je bila obrambna linija povsem neuravnotežena. ''Sem smo prišli, ker smo imeli pogodbene obveznosti, drugače bi bili deležni denarnih sankcij,'' je povedal Mourinho, ki je priznal, da je Kaka izgledal ''utrujen'', vendar poudaril, da je bilo takšno stanje prisotno pri večini igralcev. ''Ko nisi v formi, je zelo težko. Opravili so dober fizični trening. Tekma z Benfico je bila za nas odličen trening,'' je zaključil 49-letnik.

Mourinho osebno poklical Levyja

jose mourinho nagrada lizbona | Avtor: EPA EPA
V nogometnem svetu duhove še vedno buri zloglasni prestop Luke Modrića iz vrst Tottenhama v madridski Real. The Daily Mail poroča, da je Jose Mourinho opravil zasebni telefonski pogovor s predsednikom angleškega kluba, Danielom Levyjem, da bi pomiril napete strasti in morda pospešil prestop hrvaškega reprezentanta.

Andre Villas-Boas Villas Boas Chelsea Fulham Premier League Anglija angleška lig | Avtor: EPA EPA
Mourinho in Levy se zelo dobro poznata še iz časov, ko je Portugalec sedel na klopi Chelseaja, zato si je Mourinho obetal, da se bosta morda uspela dogovoriti. Levy je znan po izredno trdnem pogajalskem stališču in tudi v primeru Modrića ne popušča, saj v Tottenhamu zanj zahtevajo 45 milijonov evrov, medtem ko jih je Real pripravljen plačati okroglih deset manj. Trener Madridčanov si je želel dogovor skleniti pred Realovo ameriško turnejo, a očitno se bo saga nadaljevala še nekaj časa.

Spor zaradi televizijskih pravic La Lige

Začetek letošnje sezone španske lige je postavljen pod vprašaj, saj se klubi niso uspeli dogovoriti o televizijskih pravicah. Dvajset dni pred začetkom sezone (18. avgust) tako ostaja nejasno, katere tekme bodo predvajanje ali kako se bodo razdelila denarna sredstva. Povsem lahko se zgodi, da v prvih tednih sezone sploh ne bo televizijskih prenosov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.