Šport > Nogomet
2090 ogledov

Čeferinov veliki nasprotnik šokiral javnost

Andrea Agnelli Epa
Klub je vodil od leta 2010 in bil odgovoren za eno najuspešnejših obdobij pri Juventusu.

Sinoči je presenetljivo odstopil celotni upravni odbor najuspešnejšega italijanskega nogometnega kluba Juventusa iz Torina, vključno s predsednikom Andreo Agnellijem. Vodstvo se je na ta način odzvalo na finančne težave kluba, vključno s preiskavo državnega tožilstva o morebitnih računovodskih goljufijah, so sporočili po izredni seji uprave.

Odstopil je tudi nekdanji nogometni zvezdnik Juventusa in podpredsednik Pavel Nedved. V klubu je začasno, do imenovanja nove uprave, kot direktor ostal Maurizio Scanavino. Naslednja skupščina delničarjev bo 27. decembra, so sporočili.

"Smo v občutljivi situaciji za klub," je Agnelli zapisal v elektronskem sporočilu zaposlenim, ki ga je povzela italijanska tiskovna agencija Ansa.

Novi šef kluba je danes postal italijanski revizor Gianluca Ferrero. To je danes poročal Exor, holding družine Agnelli, ki nadzoruje Juventus.

"Ferrero ima solidne izkušnje in potrebno tehnično znanje, pa tudi resnično strast do Juventusa, zaradi česar je najprimernejša oseba za ta položaj," je v izjavi za javnost zapisal Exor.

Cristiano Ronaldo Nepravilnosti Šport Ronaldo ni želel pričati, vodilni pri Juventusu osumljeni prevare

Agnelli je klub vodil od leta 2010 in bil odgovoren za eno najuspešnejših obdobij pri Juventusu. V tem obdobju je torinski klub osvojil devet zaporednih naslovov italijanskega prvaka, štiri državne pokale, dvakrat pa je igral v finalu Lige prvakov.

Klub se je pod vodstvom Andree Agnellija, čigar družina vodi Juventus že skoraj stoletje, preselil tudi na nov stadion. Nedavno je Juve zašel v silovite težave ne le na športnem, temveč zlasti na finančnem področju. Septembra je klub poročal o rekordni izgubi prejšnje sezone v višini 254,4 milijona evrov.

Nato je posredoval italijanski borzni nadzorni organ, državno tožilstvo pa klub preiskuje tudi zaradi računovodskih goljufij v letih 2018, 2019 in 2020 in nepravilnostih pri prestopih in posojah igralcev. Šlo naj bi za zneske v višini 115 milijonov evrov.

Pavel Nedved Andrea Agnelli | Avtor: Epa Epa

Tožilci v Torinu preiskujejo možnost, da je Juve, ki kotira na italijanski borzi, vlagateljem predstavil lažne računovodske podatke in izdal račune za neobstoječe transakcije v tem obdobju. Vrsta prestopov, ki vključujejo Juve in druge italijanske klube, je tudi predmet vzporedne preiskave, ki jo je oktobra sprožila Italijanska nogometna zveza (FIGC).

Kar bodo odkrili tožilci, bodo nato posredovali tudi italijanski zvezi, ki ima pooblastila, da klube kaznuje z vrsto kazni, od denarnih kazni do izključitve iz lige. Klub bo "še naprej sodeloval z nadzornimi in pristojnimi organi", so še zapisali pri Juventusu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice