Šport > Nogomet
2090 ogledov

Čehi šokirali z razkritjem: "Ronaldo ni rekorder!"

cristiano ronaldo Epa
Cristiano Ronaldo je z zadetkom na tekmi italijanskega superpokala postal najboljši strelec na uradnih nogometnih tekmah vseh časov. Pa je temu res tako?

Juvnetus je v finalu italijanskega superpokala premagal Napoli (2:0). V 64. minuti srečanja se je med strelce vpisal Cristiano Ronaldo, kar je bil njegov 760. zadetek na uradnih tekmah. S tem je na večni lestvici prehitel dolgoletnega rekorderja Josefa Bicana, ki se je ustavil pri številki 759.

Cristiano Ronaldo Najboljši vseh časov Šport Juventusu Superpokal, Ronaldo postal najboljši strelec v zgodovini nogometa

Legendarni češki napadalec, ki je umrl leta 2001 v 89. letu starosti, je rekordno število golov dosegel med letoma 1931 do 1955. V tem času je zabeležil dva zadetka več od Peléja (757), ki sicer vztraja, da bi morali v uradno statistiko šteti vseh njegovih 1282 golov, čeprav jih je več kot 520 dosegel na prijateljskih tekmah in dobrodelnih turnirjih.

cristiiano ronaldo Obtožbe Šport Pelé zanikal, da je poskušal spodkopati Ronalda

Uradni rekorder je po novem Ronaldo, čemur pa odločno oporekajo pri češki nogometni zvezi. Trdijo namreč, da je Bican v karieri zabil vsaj 821 golov oziroma 61 več od Ronalda.

Seveda se poraja vprašanje, zakaj so z razkritjem tega podatka, ki se opira na analiz odomnevno spregledanih zadetkov v Bicanovi karieri, čakali vse do trenutka, ko je Ronaldu uspelo izboljšati dosežek z več kot 60-letno zgodovino.

Podrobnosti je predstavil vodja statističnega komiteja Jaroslav Kolář, ki vehementno trdi, da je rekord še vedno v rokah Bicana.

ronaldo arthur Primerjava Šport Brazilec razkril, kako se Ronaldo in Messi vedeta v slačilnici

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.