Šport > Nogomet
213 ogledov

Juventusu Superpokal, Ronaldo postal najboljši strelec v zgodovini nogometa

Cristiano Ronaldo Profimedia
Nogometaši Juventusa so zmagovalci 33. italijanskega superpokala. Na tekmi v Reggio Emilii so Torinčani premagali Napoli z 2:0 (0:0).

Za Juventus, ki je bil večino tekme boljši tekmec, je najprej zadel Cristiano Ronaldo v 64. minuti. V 80. minuti so imeli Neapeljčani priložnost za izenačenje, a je najstrožjo kazen zapravil Lorenzo Insigne, žogo je z bele pike poslal mimo vrat. Zmago Juventusa je v izdihljajih tekme potrdil Alvaro Morata, ki je zadel za 2:0.

Državni prvak Juventus, ki je devetič zapovrstjo in 16. skupno igral v superpokalu, je prišel do devete tovrstne lovorike. Pokalni prvak Napoli je četrtič igral v superpokalu, pred tem je dobil dva od treh, v vsakem pa je bil tekmec prav Juventus.

Cristiano Ronaldo rekorder po zadetkih na uradnih tekmah

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo pa je s 85 zadetki za Juventus skupno število golov v karieri dvignil na 760 in s tem postal rekorder po doseženih zadetkih na uradnih tekmah. Petintridesetletnik je s tem prehitel legendarnega češkoslovaškega napadalca Josefa Bicana, ki je v karieri za klube in tri reprezentance dosegel 759 golov.

760 GOALS. CRISTIANO RONALDO BECOMES THE GREATEST GOALSCORER IN FOOTBALL HISTORY 🐐

Posted by Bleacher Report Football on Wednesday, January 20, 2021

Ronaldo ga je po uradnih podatkih statističnih portalov Opta in drugih presegel prav na sredini superpokalni tekmi proti Napoliju, ko je ob zmagi Juventusa z 2:0 zabil prvi gol na tekmi.

S tem je nogometaš z Madeire prišel do 85. zadetka v dresu stare dame in 658. gola v klubski karieri. V njej je zastopal še barve Sportinga iz Lizbone (5 golov), Manchester Uniteda (118) in Reala iz Madrida (450). V portugalski reprezentanci je na 170 tekmah dosegel 102 gola.

Največ golov je zabil v španskem prvenstvu, in sicer 311, sledi liga prvakov s 134. Največ zadetkov, 27, je dosegel proti Sevilli, 25 jih je dodal proti Atleticu iz Madrida.

Na večni lestvici po številu golov na uradnih tekmah je za Bicanom na tretjem mestu Brazilec Pele (757 golov), na četrtem je še en Brazilec Romario (743), na petem pa 33-letni Argentinec Lionel Messi, ki je za Barcelono in reprezentanco dosegel 719 golov. Je pa zato Messi dobri dve leti mlajši od Ronalda, tako da ima še vse možnosti, da izjemnega Portugalca tudi prehiti.

ronaldo arthur Primerjava Šport Brazilec razkril, kako se Ronaldo in Messi vedeta v slačilnici
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice