Šport > Nogomet
374 ogledov

Danes tekma, ki jo nihče ne želi igrati

Januzaj
Dvoboj za tretje mesto med Belgijo in Anglijo.

Na svetovnem nogometnem prvenstvu bo danes znan dobitnik bronaste kolajne. V tekmi, ki jo najbrž noče igrati nihče, se bosta v St. Peterburgu pomerila Anglija in Belgija. V malih finalih velikega favorita ni, zmagal bo tisti, ki bo bolje prebolel polfinalni poraz, tisti, ki bo imel večji motiv, da domov odide kot zmagovalec in ne kot poraženec.

"Nobena ekipa si ne želi igranja za tretje mesto. Toda na svetovnih prvenstvih jo je treba odigrati, jasno pa je, da želimo ohraniti čast in ponosno oditi domov kot zmagovalci," je pred tekmo dejal selektor Anglije Gareth Southgate, ki trdi, da je že sama uvrstitev v polfinale za mlado ekipo, velik uspeh.

Anglija je bila svetovni prvak leta 1966, tekmo za tretje mesto pa je odigrala leta 1990, ko jo je z 2:1 premagala gostiteljica Italija. Tudi Belgija je bila neuspešna na svoji edini tekmi za tretje mesto, leta 1986 je v Mehiki klonila proti Franciji, ki je po podaljških slavila z izidom 4:2. Belgijci bi tako lahko z zmago proti Angliji dosegli svoj največji uspeh v zgodovini svetovnih prvenstev. Igralci in selektor Roberto Martinez v tem vidijo motiv.

Perišić Okrnjen trening Šport Perišić v bolnišnici, manjkali še štirje Hrvati

"V tekmah za tretje mesto je mentalno stanje pomembnejše kot kakovost. Trener obeh ekip mora 23 razočaranih igralcev pripraviti, da pozabijo na to, kar se je dogajalo pred tem. Ponavadi tekme za tretje mesto ponudijo lep nogomet in tudi veliko število golov, upam, da bo tudi tokrat tako," je dejal selektor Belgije, ki je po mnenju mnogih na prvenstvu igrala najboljši nogomet, a rezultat ni tak, kot bi si ga želela.

Anglija in Belgija sta se v Rusiji pomerili že v predtekmovanju, dvoboj je z golom Adnana Januzaja z 1:0 dobila Belgija, a tekma je bila drugačna, kot bo tokratna. Odločala je le o tem, kdo bo prvi v skupini, kar pa ni niti olajšalo dela v nadaljevanju. Obe ekipi sta tako igrali v rezervnih postavah, poraz ni imel nobenih posledic, govorilo se je, da sta obe želeli izgubiti.

Dodaten motiv bosta na tekmi imela Harry Kane in Romelu Lukaku, ki se borita za najboljšega strelca prvenstva. Kane, zaenkrat vodilni na lestvici strelcev, je doslej dosegel šest, Lukaku pa štiri gole.

Komentarjev 1
  • matermila 13:07 14.julij 2018.

    "Nobena ekipa si ne želi igranja za tretje mesto. To je debela laž,naši žogobrci bi bili presrečni če bi lahko samo travo kosili na igriščih v Rusiji.