Šport > Nogomet
41984 ogledov

Zahtevajo Ronaldovo glavo: "Zdaj boš dobil, kar si zaslužiš"

Ronaldo Epa
Portugalski napadalec je bil pred dnevi uradno obtožen neprimernega oziroma nasilnega vedenja.

Angleška nogometna zveza (FA) je v petek uradno obtožila Cristiana Ronalda neprimernega oziroma nasilnega vedenja na aprilski tekmi Manchester Uniteda in Evertona. Portugalski napadalec je po koncu tekme med potjo proti tunelu razbil telefon avtističnemu navijaču Evertona Jacobu Kellyju.

Ronaldo se je sicer poskušal na vse načine odkupiti za neprimerno reakcijo, a so vsi njegovi naknadni poskusi za pomiritev strasti dosegli nasprotni učinek. Zataknilo se je že pri opravičilu, saj je po incidentu izrazil obžalovanje na družbenih omrežjih, ni pa se opravičil žrtvi, kar je močno ujezilo dečkovo mamo. 

Cristiano Ronaldo Man Utd Wolves FA Šport Ronaldo uradno obtožen kršenja pravil

Mladega navijača je nato povabil na ogled tekme na Old Traffordu, česar družina ni sprejela, kasneje pa je poskusil še s telefonskim klicem, vendar se je tudi ta končal v solzah.

Dečkova mama je angleškim medijem zaupala, da je Ronaldo njenega sina med pogovorom naslavljal s "fant", ker naj ne bi vedel njegovega imena, še bolj pa jo je razjezila izjava, da je seznanjen s "fantovimi težavami".

Cristiano Ronaldo | Avtor: Epa Epa

Ronaldo se je med pogovorom branil, da ni zagrešil nobenega zločina, medtem ko mama trdi, da je Jacobu povzročil modrico.

Pet mesecev kasneje se je v zgodbo vmešala angleška FA, ki je Ronalda uradno obtožila kršenja pravil. Pri Manchester Unitedu so odzivu na obtožbo zapisali, da bodo podpirali svojega nogometaša. V naslabšem primeru naj bi mu grozila prepoved igranja tekem v Premier League.

Navijačeva mama Sarah Kelly je v odzivu na postopek FA pozvala k najstrožjim možnim sankcijam. "Upam, da bo končno ustrezno kaznovan. Ne more se vedno izogniti vsem posledicam. Njegovo vedenje je nesprejemljivo," je povedala.

Dodala je, da ne more razumeti, kako lahko zvezdnik rdečih vragov ponoči zatisne oči ob zavedanju, kakšen čustveni pekel je povzročil mlademu navijaču. "Z njim bi morali opraviti že pred meseci. Moj sin vsak dan govori o tem, kaj se mu je zgodilo. Še vedno ni dobil nazaj svojega telefona," je dodala.

Komentarjev 8
  • frenk52 12:23 27.september 2022.

    Smrad. Vse pobrat mu pa v ukrajino na fronto pa nej municijo brca če mu bo ratal

  • Pepe007 14:21 26.september 2022.

    Vsaka zgodba ima več plati. Čudni so "skrbni" starši, ki otroka spustijo v tisto gnečo in čudni so varnostniki, ki ščitijo nogometaše pred navijači, navijačev pa očitno niso sposobni zaščititi pred žogobrcarji.

  • leonardo 13:49 26.september 2022.

    Ta napihnjenec bi si lahko za zgled vzel našega Dončiča.

Sorodne novice