Šport > Nogomet
147 ogledov

Trboveljski ponos utrpel hud udarec v Zagorju

Mestni stadion Zagorje Rudar Trbovlje zasavski derbi
1/14
Anže Petkovšek
Okrog 2000 gledalcev na Mestnem stadionu v Zagorju je spet lahko uživalo v obračunu med domačim moštvom in trboveljskim Rudarjem, ki so ga Zagorjani tokrat gladko dobili (3:0). Še enkrat več je rudarski derbi upravičil naziv enega najbolj vročih obračunov v slovenskem nogometu in športu nasploh.

Kot je že navada na obračunih med Zagorjem in trboveljskim Rudarjem, sta se v velikem številu zbrali navijaški skupini obeh klubov, domači Crazy Boys in gostujoča Kamnita/Torcida sta bili zastopani z okrog 200 glasnimi dušami na vsaki strani. Kljub kratkim pirotehničnim vložkom pa se je dvoboj odvil v zelo športnih razmerah, niti na tribuni, niti na zelenici ni prišlo do opaznih konfliktov. Tako trener Rudarja Miloš Breznikar, kot domači strateg Danilo Bantan sta lahko računala na praktično vse nosilce. Obetal se je zanimiv obračun, v katerega so z boljšo popotnico vstopili Trboveljčani, ki so bili neporaženi na zadnjih štirih tekmah.

Bakle dvakrat prekinile tekmo

Srečanje se je začelo s pričakovanim otipavanjem nasprotnika, ki ga je v 4. minuti prekinil strel domačih, točneje Branimirja Đokića, ki pa je zletel mimo gola. Rudar je odgovoril tri minute kasneje. Nebojša Karamarković je dobro zadržal žogo na levi strani kazenskega prostora, s povratno podajo našel Marka Sotenška, udarec slednjega z okrog 16 metrov je blokirala domača obramba. V 10. minuti je bila tekma prvič prekinjena, ko je trboveljska združena navijaška skupina na zelenico zmetala nekaj bakel.

Po krajšem premoru so niti igre v svoje roke vzeli Zagorjani. V 13. minuti je po levi prodiral Anže Gorišek, žoga je naključno prišla do Denisa Bašića, a domači branilec ni bil dovolj natančen pri zaključku. Tri minute zatem sta dva Đokićeva udarca končala v trboveljskem bloku, razpoloženi domači "playmaker" pa je zaključil tudi akcijo Daniela Đombića in Denisa Nikolića v 19. minuti, tokrat je meril previsoko. Nato so se Trboveljčani le prebudili in po 20 minutah je domiselno globinsko podajo Sotenška preprečil pazljivi vratar Zagorja Miha Gracar. Sredi polčasa so obračun zopet prekinile trboveljske bakle.

Krajnc in Đokić za mirno nadaljevanje

V 25. minuti pa so Zagorjani zasluženo povedli. Akcija je stekla po desni strani, odličen predložek Goriška je s prefinjenim volejem v mrežo Mihe Peršuha pospravil Anže Krajnc. Tokrat so bakle zagorele na zagorski strani. Odgovor Rudarja prek Karamarkovića je nedolgo zatem z odličnim obrambnim posredovanjem preprečil Tomaž Nahtigal. Hitro je sledil nov poskus fantov v rdečih dresih, po izmenjavi podaje z Rokom Upljem je atraktivno streljal Đokić, toda ni dobro zadel okroglega usnja. V 33. minuti še ena priložnost za podvojitev prednosti, hiter protinapad je po podaji Đokića končal Nahtigal, v zadnjem trenutku ga je zaustavil Jure Brečko.

V 35. minuti pa je padel še drugi gol v mrežo Peršuha. Gostujoči vratar, sicer posojen igralec Aluminija, je storil grobo napako, žogo praktično podal v noge Đokića, slednji pa je zadržal mirne živce in jo poslal v prazno mrežo za 2:0. Do konca prvega dela igre smo videli še eno obetavno situacijo za Zagorje, spet je podal Đokić, tokrat iz prostega strela, domači kapetan Nejc Vozelj je zanesljivo dobil skok, meril pa je malce mimo gola. V 43. minuti Mirsad Fazlić preigraval na desni strani, s podajo našel Karamarkovića, ki pa je meril čez Gracarjevo prečko.

Đombić Jurić Peršuh Zagorje Rudar Trbovlje zasavski derbi | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Gorišek potrdil zmago

Drugi polčas se je začel v visokem ritmu, na obeh straneh je bilo dvakrat nevarno, predvsem Karamarković bi si v 49. minuti lahko bolje ustavil žogo po nevarni globinski podaji. Sedem minut kasneje je Bašićevo podajo v prostor s pravočasnim izletom iz gola prestregel vratar Peršuh in preprečil nov zadetek vtekajočega Krajnca. Le nekaj sekund kasneje so gostje zahtevali enajstmetrovko, ko naj bi žoga v roko zadela Vozlja. 

Do naslednjega nevarnejšega poizkusa je bilo treba čakati do 61. minute, strel Đokića z razdalje je končal mimo leve vratnice gostujočega čuvaja mreže. Slabo minuto zatem pa "šah-mat" poteza Proletarcev. Spet je proti vratom potegnil Đokić, pravočasno oddal do dobro postavljenega Goriška, slednji pa je s strelom po tleh matiral Peršuha. Zatem so domači umirili igro, Trboveljčani so prevzeli rahlo terensko pobudo, a do izdelane situacije Rudar ni prišel, vedno je bila na mestu zagorska obramba. V 73. minuti je do strela z glavo po kotu zopet prišel Vozelj, a v njegovem strelu ni bilo prave moči.

Osem minut kasneje so gostje spet izgubili žogo na sredini igrišča, Peršuh pa je bil za las prej pri njej kot vtekajoči Đombić. Že po nekaj sekundah je sledil dober prodor Krajnca po desni, toda strela na Peršuhov gol ni bilo. V 89. minuti je z razdalje poskusil še rezervist Luka Klančišar, mlačen strel je bil lahek plen za vratarja. To je bilo vse na tokratnem derbiju, ki so ga gladko dobili Zagorjani (3:0) in se na povzpeli na tretje mesto, Rudar je četrti z enakim številom točk.

"Ko igra Đokić, igra tudi Zagorje"

"Ne vem natančno zakaj smo danes tako razočarali. Morda nekateri igralci niso vajeni takšnih tekem. Tudi teren nam danes ni ustrezal, bil je malce razmočen in mehak, kar pa nam, ki smo navajeni na umetno travo, ne odgovarja preveč. Po tleh nam igra ni stekla, visoke žoge pa so bile plen zagorskih branilcev. Videlo se je, kako pomemben je Đokić za njihovo ekipo. Ko on igra dobro, Zagorje igra dobro. Meni je trenutno res zelo težko, čeprav je Zagorje zmagalo povsem zasluženo," je po srečanju povedal napadalec Rudarja Mirsad Fazlić, ki je še v lanski sezoni nastopal za Zagorje.

3. SNL (zahod), 6. kolo:

Zagorje : Rudar Trbovlje 3:0 (2:0)
Krajnc (25), Đokić (35), Gorišek (61)

Zagorje: Gracar; Đombić, Vozelj, Nahtigal, Bašić; Nikolić, Burja (od 63. Klančišar), 
Gorišek (od 72. Prašnikar), Đokić, Upelj; Krajnc (od 86. Prestor).
Na klopi: Kralj; Povšnar, Kurež, Ćosić.   

Rudar Trbovlje: Peršuh; Ž. Laznik, Brečko, Klančar, Jurić; Drnovšek (od 35. Medved), 
Memišević (od 55. J. Laznik), Holešek, Fazlić, Sotenšek; Karamarković (od 88. Perić).
Na klopi: Kramžar; Ibrahimović, Ristić, Žibert.

Livar : Sava Kranj 1:0 (0:0)
Tabor Sežana : Jadran Dekani 1:0 (0:0)
Calcit Kamnik : Tolmin 0:2 (0:1)
Jezero Medvode : Adria 1:2 (1:0)

Nedelja:
Škou Ajdovščina - Brda
Zarica Kranj - Izola

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.