Šport > Nogomet
351 ogledov

Dvakratni angleški prvak v stečaj

Wayne Rooney Profimedia
Rooneyjev Derby County v stečaj.

Angleški klub Derby County je razglasil stečaj, vodstvo tekmovanja v drugem rangu angleške nogometne piramide pa mu je zaradi tega odvzelo 12 točk na prvenstveni lestvici. Klub sicer s klopi vodi nekdanji zvezdnik angleškega nogometa Wayne Rooney.

Z nekdanjim nogometašem Manchester Uniteda, Evertona, DC Uniteda in nazadnje prav Derby Countyja je klub po osmih krogih zbral 10 točk, kar je zadoščalo za 12. mesto. Prvenstvo bo zaradi stečaja in odvzema 12 točk nadaljeval z -2 točkama

"Covid-19 je imel velik vpliv na finance in nadaljevanje običajnih aktivnosti kluba. Naša kratkoročna cilja sta predvsem dokončati sezono v ligi championship ter najti vlagatelje, s katerimi bi zagotovili finančno varnost kluba in zaposlenih," je klub objavil na spletni strani.

Rooney, ki je januarja letos končal športno pot prav pri Derby Countyju in že pred tem vodil moštvo s klopi, je pred dnevi obljubil, da bo ostal v klubu in mu pomagal tudi v primeru stečaja.

"Večkrat sem že dejal, da me s klubom veže več kot le pogodba. To je pomemben korak v moji karieri in še naprej se bom po najboljših močeh trudil v teh zahtevnih trenutkih," je v soboto dejal 35-letni Rooney.

Wayne Rooney | Avtor: Profimedia Profimedia

Derby County, ki je bil ustanovljen leta 1884 in bil štiri leta kasneje tudi med 12. ustanovitelji lige, je doslej dvakrat osvojil angleško prvenstvo. Najboljši je bil v sezonah 1971/72 n 1974/75, še trikrat pa je v najmočnejših angleški ligi osvojl drugo mesto (1895/96, 1929/30, 1935/36). V svojih vitrinah ima tudi FA pokal iz sezone 1945/46.

Član Derbyja je bil v letih 2015-2019 tudi sedanji kapetan Olimpije Timi Max Elšnik, od 2017 do 2019 pa tudi član Domžal Sven Šoštarič Karić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice