Šport > Nogomet
14957 ogledov

Eden najbolj znanih nogometnih sodnikov doživel srčni infarkt

Ovidiu Hategan Profimedia
Sloviti nogometni sodnik je bil po hitrem postopku operiran, potem ko se je kar sam pripeljal v bolnišnico.

Eden najbolj priznanih nogometnih sodnikov na svetu, Romun Ovidiu Hategan, je v nedeljo zvečer pristal na opearciji, tekom katere so mu vgradili žilno opornico (stent), potem ko je doživel srčni infarkt.

Hategan, ki je sicer po poklicu zdravnik in je takoj začutil, kaj se dogaja, se je kar sam pravočasno pripeljal v bolnišnico v Aradu, od koder so ga preselili v kliniko v Temišvaru, kjer so mu vgradili stent, njegovo stanje pa naj bi bilo stabilno.

41-letni romunski sodnik je sicer začutil bolečino in zategovanje v prsih tekom enega izmed treningov. "Glede na to, da je zdravnik, je takoj prepoznal simptome, se spravil v avto in se odpeljal v bolnišnico. Po opravljenem EKG-ju so ugotovili, da ima zamašeno veno, zato so mu vgradili žilno opornico," je za romunske medije izjavil eden izmed sodnikovih prijateljev.

Ovidiu Hategan | Avtor: Profimedia Profimedia

Hategan bo v naslednjih dneh ostal pod zdravniškim nadzorom, vprašanje pa je, kako bodo omenjene težave s srcem vplivale na njegovo sodniško kariero.

Kot eden najbolj spoštovanih sodnikov na svetu se tudi nahaja na širšem seznamu sodnikov za Svetovno prvenstvo v Katarju, Uefa pa mu redno zaupa najpomembnejše tekme. Tako je v izločilnih bojih Lige prvakov letos že sodil tekmi med Lyonom in Portom ter Atletico Madridom in Manchester Unitedom. Prav tako je na minulem Euru sodil dve tekmi.

Uefa in Fifa bi tako lahko izgubili zelo pomembnega člena, če mu bodo najnovejše težave onemogočile nadaljevanje kariere.

Ovidiu Hațegan Liga prvakov Šport Takšne napake si sodnik ne bi smel privoščiti, VAR ni smel posredovati

 

Komentarjev 1
  • suineg7878 21:46 28.marec 2022.

    Greta je navsezadnje imela prav... zastoj srca, kot posledica klimatskih sprememb. Groza!

Sorodne novice