Šport > Nogomet
15 ogledov

Essien in Özil Mourinha kličeta oče

mourinho zagreb
1/4
Igor Kralj/PIXELL
Trener nogometašev Reala Jose Mourinho se je oglasil v Zagrebu in si v družbi Predraga Mijatovića in Zorana Mamića ogledal tekmo med hrvaško in makedonsko reprezentanco. Asu pa je dal zanimiv intervju, ki ga povzemamo spodaj.

O slabem startu Reala

"Iskreno, to me ne skrbi. Bolj bi bil zaskrbljen, če bi videl, da smo edini, ki se jim to dogaja. Mučijo se vse ekipe, katerih igralci so veliko nastopali na Euru ali olimpijskih igrah. Podobno lahko rečemo za Manchester United, Chelsea, Barcelono, Porto, Benfico ...Skoraj vse velike ekipe, ki niso naredile pravih priprav, se lovijo."

O tem, ali se mu Michael Essien želi prikupiti, ko ga kliče oče

"Neeeee, to je šala. Tudi Mesut Özil me kliče tako, to ni nič. Dokler na igrišču teče, kot bi bi jaz res njegov oče, mi to zadostuje"

O Modriću kot igralcu, ki naj bi dvigoval gledalce s sedežev

"Zato smo ga pripeljali. Če je edini igralec, ki smo ga pdopisali, potem je zato, ker sem tako želel jaz. Mislim, da se bo dobro vklopil v ekipo. Navijači Reala ga bodo imeli radi. Nadarjen in tudi taktično discipliniran je obenem. Je tudi moštveni igralec, ki se odbro ujame z drugimi. Gre za tiso čarovnijo, v katero se bodo navijači Reala zaljubili. Modrića smo podpisali, da se bi uživali in zmagovali."

O svoji morebitni selektorski službi

"Mogoče, vendar bom na to bržkone še nekoliko počakal. Ob koncu sezone bom star 50 let,a se počutim, kot da bi bil na začetku svoje kariere. Pred leti sem govoril ženi, da bom nekoč prenehal in se bova posvetila otrokom in hobijem. Še vedno čutim enaka čustva kot na začetku kariere ob svoji prvi zmagi. In ko pride poraz enako jezo, razočaranje kot prvič, ko sem izgubil. Le ko pogledam fotografije iz Porta, se zavem, da je tisti fant postal trener pri Realu. A to je le na fotografijah. Sicer čutim enako kot pred 20 leti. Zaradi tega se vdenja reprezentance ne bom lotil še dolgo. Patriot sem in zelo spoštujem reprezentanco, ampak to še ni zame. Voditi moramo 400 treningov letno in 60 ali 70 tekem. Moram biti blizu igralcem, igrišču, garderobi vsak dan. Všeč mi je voditi ekipo vsak dan in igrati tri tekme na teden.“

Komentarjev 2
  • Darko 18:18 08.september 2012.

    "Zato smo ga pripeljali. Če je edini igralec, ki smo ga pdopisali, potem je zato, ker sem tako želel jaz. Mislim, da se bo dobro vklopil v ekipo. Navijači Reala ga bodo imeli radi. Nadarjen in tudi taktično discipliniran je ...prikaži več obenem. Je tudi moštveni igralec, ki se odbro ujame z drugimi. Gre za tiso čarovnijo, v katero se bodo navijači Reala zaljubili. Modrića smo podpisali, da se bi uživali in zmagovali."

  • Darko 16:54 08.september 2012.

    Oprostite, ta prispevek je katastrofa. Zakaj, ker ste pohabili slovenski jezik do konca.KAJ NE MORE NIHČE PREGLEDAT PRED OBJAVO?