Šport > Nogomet
313 ogledov

Evropski klubi trkajo na vrata Olimpije

Olimpija Ljubljana Ljudski vrt Reševalni pas/Twitter
Olimpija bo v spomladanski del Prve Lige TS krenila s tremi točkami zaostanka za Mariborom.

Drugouvrščena v državnem prvenstvu Olimpija priprave na spomladanski del nogometne lige začenja z veliko željo po manjšanju zaostanka treh točk za trenutno vodilnim Mariborom. S treningi bo ljubljansko moštvo začelo prihodnji teden, strokovni štab pa v tem času sestavlja končno kadrovsko sliko.

Največja uganka je prihodnost branilca Kenana Bajrića, saj naj bi bilo po poročanju različnih virov zanj precej zanimanja iz tujine, med drugim iz Slovana Bratislave. Strokovno vodstvo si želi enega ključnih členov v jesenskem delu prvenstva obdržati, a se hkrati pripravlja na možnost ponudbe, ki je klub ne bo mogel zavrniti.

"Obstaja interes za naše igralce."

Trener Igor Bišćan je potrdil, da pogovori glede igralske zasedbe potekajo vsakodnevno. "Obstaja namreč interes za naše igralce, zato moramo biti tudi mi pripravljeni, da se ustrezno odzovemo," je povedal.

Po njegovih besedah je doslej najbolj konkretna kadrovska poteza ljubljanskega klub skorajšnji prihod 20-letnega hrvaškega branilca Filipa Uremovića iz druge ekipe zagrebškega Dinama, ki se še formalno ureja.

Obetavni branilec je tako tik pred vrati Olimpije, njegov prihod pa bo po besedah Bišćana "neke vrste zavarovanje" za morebiten odhod Bajrića. Ob tem je trener zmajev znova vendarle poudaril, "da obstaja močna želja obdržati najboljše igralce".

Enako je povedal tudi športni direktor Olimpije Mladen Rudonja, ki pravi da Olimpija želi odpotovati na drugi del priprav v turški Belek konec meseca v popolni zasedbi. Po njegovem se v naslednjem tednu tako utegnejo zgoditi nekateri premiki, vendar teh ne bo veliko.

Med tistimi, za katerega naj bi se zanimali klubi iz tujine, je tudi vratar Rok Vodišek, kar je potrdil tudi Rudonja. "Res je, da ima tudi Rok že veliko časa določene ponudbe, tako da bomo videli, kaj se bo zgodilo v prihodnjem tednu."

Vratarska zasedba je po zdravstvenih težavah v prvem delu sezone zdaj spet 100-odstotno pripravljena, kar pa po besedah Rudonje ne pomeni, da si klub želi ali lahko privošči odhod enega izmed treh vratarjev. "Že pred sezono smo dali na izposojo [Roka] Šeligo v Dravo, tako da smo ostali s tremi vratarji. Če bi zdaj nekoga spustili, bi morali tudi zanj najti zamenjavo."

Želja je napadalno usmerjen nogometaš

Na vprašanje o željah po okrepitvah je Bišćan povedal, da trenutno ne vidi večjega kadrovskega manjka na kakšnih od pozicij. "To pa ne pomeni, da nam kakšen napadalni igralec, nekdo, ki zna zabijati gole, ne bi prišel prav."

Vsi nogometaši Olimpije se bodo zbrali v ponedeljek, 15. januarja, prvi del priprav pa bodo opravili v Ljubljani, kjer bo Olimpija s slovenskimi in hrvaškimi klubi tudi odigrala tri pripravljalne tekme. V Beleku bo nato moštvo opravilo ključni del priprav in odigralo predvidoma štiri pripravljalne tekme. Sklepni del priprav pa sledi v Čatežu.

Na današnjem druženju z novinarji je bil prisoten tudi kapetan zmajev Branko Ilić, ki se veseli vrnitve na zelenice in lova na prvo mesto na prvenstveni lestvici po malce slabšem zaključku jesenskega dela. "Zato je pomembno, da imamo zdaj dolge priprave, imamo čas, da se dobro pripravimo, tako da kasneje ne bo razlogov za izgovore," je povedal Ilić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice