Šport > Nogomet
1104 ogledov

FIFA uradno razglasila trojico najboljših na svetu

Best Reševalni pas/Twitter
Messi, Ronaldo in Van Dijk so bili leta 2019 najboljši na svetu po mnenju Fife.

Argentinec Lionel Messi, Portugalec Cristiano Ronaldo in Nizozemec Virgil van Dijk so v ožjem izboru za najboljšega nogometaša sveta za sezono 2019 po izboru Mednarodne nogometne zveze, je danes sporočila Fifa. Zmagovalec, dobitnik nagrade "The Best", bo znan 23. septembra na slovesnosti v Milanu.

Van Dijk je z Liverpoolom osvojil ligo prvakov in nazadnje prejel nagrado za najboljšega nogometaša po izboru evropske zveze Uefe.

Uefa izbor najboljšega nogometaša In najboljši je... Šport UEFA izbrala najboljšega nogometaša leta

Messi je bil spet španski prvak z Barcelono, prvi strelec tako španskega prvenstva la lige kot lige prvakov, ter je prejel zlati čevelj za najboljšega napadalca v Evropi, saj je v dresu blaugrane zabil 36 zadetkov v la ligi, skupno pa 51 zadetkov v 49 nastopih, ob tem pa še 19 podaj. Tako je zgolj v eni sezoni prispeval kar k 70 zadetkom. Poleg tega je ustvaril še 46 priložnosti za gol.

Ronaldo je z Juventusom osvojil naslov italijanskega prvaka, kar je bil še osmi zaporedni naslov za torinski klub.

Portugalec je skupaj z Messijem rekorder po številu zlatih žog - oba jih imata po pet.

Med trenerji so kandidati za najboljšega na svetu Jürgen Klopp (Liverpool), Pep Guardiola (Manchester City) in Mauricio Pochettino (Tottenham).

Naslov najboljše nogometašice pa bo osvojila Angležinja Lucy Bronze ali Američanki Alex Morgan in Megan Rapinoe, je danes še sporočila Fifa.

Komentarjev 1
  • bpe50790 18:42 02.september 2019.

    To je najboljša zaposlitev, ki jo Google zdaj plačuje. Za delo sem zaslužil 27936 evrov 3 ure na dan. Začel sem pred štirimi meseci in se vseeno hitro vrnil domov, od 7645 do 9264 evrov vsak teden. tukaj ...... >>> www.WebJob33.Com

Sorodne novice