Šport > Nogomet
183 ogledov

Francoskega nogometaša prebudili iz kome, stanje je stabilno

Junior Sambia Epa
Iz Francije končno prihajajo tudi dobre novice...

Nogometaša francoskega Montpellierja Junior Sambiaja so uspešno zbudili iz umetne kome, v kateri je pristal po nenadnem poslabšanju zdravja po okužbi s koronavirusom.

23-letnega Francoza so sicer v bolnici sprejeli v ponedeljek, ko je tožil zaradi simptomov koronavirusa ter težav z želodcem. Nogometaš je bil sicer na prvem testu za COVID-19 negativen, njegovo stanje pa se je nato tako sunkovito poslabšalo, da je bilo ogroženo celo njegovo življenje.

Junior Sambia Kritično stanje Šport Francoski nogometaš se zaradi koronavirusa bori za življenje

Grozljivko defenzivnega vezista je za Le Parisien opisal njegov menedžer Frederic Guera: "Spoštoval je vse predpise izolacije, vse je napravil, kot je bilo treba. Verjetno se je okužil, ko je šel po nakupih."

"Najprej je tri dni imel zelo močno diareo, nekakšen gastroenteritis. Nato je v ponedeljek odšel v bolnišnico. Sam sem ga obiskal, ko je bil na infuziji, takrat je ravno dobil rezultat testa za COVID-19. Bil je negativen.V sredo bi ga morali odpustiti, a se je stanje pljuč poslabšalo."

Junior Sambia | Avtor: Epa Epa

Nogometaša so nato morali celo prepeljati v drugo bolnišnico, stanje pa se je celo tako poslabšalo, da se je zdravniško osebje odločilo, da je najboljša rešitev umetna koma, iz katere pa so ga v soboto popoldne končno zbudili.

"Ni več na respiratorju in vem, da je do okrevanja še dolga pot, toda vsaj ni več v komi! To so brez dvoma dobre novice. Diha lahko brez aparatov, kar je lepo spet slišati," je zaključil Guera.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice