Šport > Nogomet
93 ogledov

Francozi ne želijo spremembe

Selektor Francije Didier Deschamps EPA
Nekdanji sloviti nogometaš je še podaljšal svoj selektorski staž.

Francoska nogometna zveza in selektor Didier Deschamps sta se dogovorila za novo pogodbo, ki bo 49-letnika, nekdanjega dolgoletnega reprezentanta in kapetana Francije, na klopi galskih petelinov zadržala do konca evropskega prvenstva 2020. Deschamps člansko izbrano vrsto Francije vodi od leta 2012.

Največji uspeh kot selektor je do zdaj zabeležil lani, ko je na evropskem prvenstvu osvojil drugo mesto. Na svetovnem prvenstvu je leta 2014 prišel do četrtfinala.

"Didier je zame najboljši, o tem ni dvoma. Izvršni odbor francoske nogometne zveze je brez glasu proti podprl podaljšanje pogodbe," je povedal predsednik francoske nogometne zveze Noel Le Graet.

Deschamps je kot trener vodil Monaco, Juventus in Olympique Marseille. Kot strateg Francije je zabeležil 43 zmag oziroma največ med vsemi francoski selektorji. Pred njim je 41 zmag zbral Michel Hidalgo med letoma 1976 in 1984.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice