Šport > Nogomet
866 ogledov

Hajduk ostaja brez trenerja, ta podpisal za Juventus

Igor Tudor Profimedia
Tudor nič več trener Hajduka, seli se k Juventusu.

Nekdanji hrvaški nogometni reprezentant Igor Tudor ni več trener Hajduka, potem ko je sprejel ponudbo novega trenerja italijanskega prvaka Juventusa Andree Pirla za vlogo pomočnika, so sporočili iz Hajduka.

Tudor je ekipo Hajduka prevzel pozimi, ko je Hajduk še držal drugo mesto na lestvici, na koncu pa je neslavno končal na petem mestu. Tudor je Hajduk vodil tudi na prvi tekmi nove sezone, ko je ob neprepričljivi predstavi z 2:0 premagal Istro 1961.

To je bil drugi Tudorjev mandat na klopi Hajduka, potem ko je "Bile" vodil že med leti 2013 in 2015, ko je bil bolj uspešen, saj se je lahko pohvalil vsaj z osvojenim Hrvaškim pokalom.

Igor Tudor | Avtor: Profimedia Profimedia

Po odhodu iz Hajduka je Tudor precej neuspešno vodil še grški PAOK, turški Galatasaray in italijanski Udinese (vsepovsod je dobil odpoved po manj kot letu dni na klopi), zadovoljil je le pri Karabüksporu, kjer je tudi prepričal vodstvo Galatasaraya, da ga angažira.

Zdaj pa se bo Tudor po več letih ponovno vrnil v Torino, kjer je med leti 1998 in 2007 blestel kot nogometaš. Za Staro damo je zbral 172 nastopov, na katerih je dosegel za branilca zelo zavidljivih 21 zadetkov.

Igor Tudor | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudor je tudi po končani nogometni karieri ostal v tesnih stikih z Juventusom, saj se je leta 2013, ko je opravljal vlogo trenerja Hajdukove U-17 ekipe, odpravil v Torino, kjer se je kar nekaj časa učil trenerskega znanja pod okriljem Antonia Conteja. Od slednjega se je tudi naučil igranja v formaciji 3-5-2, katero najraje uporablja še danes.

Novico o predčasni prekinitvi pogodbe so v petek potrdili tudi pri Hajduku, kateremu bo pripadlo 440.000 evrov odškodnine. Ime novega trenerja pa naj bi bilo znano po septemberski reprezentančni pavzi. Do takrat naj bi klub skupaj vodili Hari Vukas, Jurica Vučko in Toni Golem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice