Šport > Nogomet
347 ogledov

Hrvat obrnil hrbet NZS: "Moji načrti so ..."

Robert Prosinečki Olimpija Crvena Zvezda Stožice Saša Despot Robert Prosinečki
Eden glavnih kandidatov za naslednika Srečka Katanca je podal pomenljivo izjavo o svoji prihodnosti.

Hrvaški nogometni strateg Robert Prosinečki je po koncu mandata na klopi azerbajdžanske reprezentance, katero je vodil od leta 2014 do 2017, zaželena roba v republikah nekdanje skupne države. 

Katančev naslednik Šport Hrvat je vroča roba, BiH bi lahko skočila v zelje Sloveniji

Prosinečkega si želijo v Srbiji in na Hrvaškem, v zadnjem času pa se je na široko posalo o tem, da bi lahko na selektorskem stolčku slovenske reprezentance nasledil Srečka Katanca

"Slovenija je zame zanimiva možnost," je nedavno izjavil "Veliki Žuti" in se na seznamu najresnejših kandidatov pridružil Matjažu Keku.

Robert Prosinečki Odkrito Šport Prosinečki: Slovenci so mi všeč, ker ... Anglija Slovenija Wembley Selektor Šport Kandidat za slovensko klop odslej prost

Prihodnost Prosinečkega pa za zdaj ostaja uganka. V pogovoru za Večernji list je namreč dejal, da je naveličan Balkana in da bi kariero raje nadaljeval v enem izmed evropskih klubov. Ali to pomeni, da se poslavlja od reprezentančnega nogometa? 

"Kadarkoli se izprazni mesto v Zagrebu ali Beogradu, me mediji povlečejo na plano. Iskreno povedano sem tega že sit," je povedal Prosinečki. 

"Hvala vsem, ki pomislijo name, vendar ne bom postal selektor Srbije. Dovolj imam službovanja v tem prostoru. Moji načrti so, da prevzamem evropski klub (!)," je bil jasen nekdanji hrvaški nogometaš.

O možnosti, da bi vodil kockaste, je 48-letnik dejal: "To je prežvečena tema. Ko sem bil brez službe, me ni nihče poklical."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.