Šport > Nogomet
7210 ogledov

Iličiću žal za Kurtića: "Če bi to vedel, potem ne bi sprejel"

josip iličić Epa
Slovenski reprezentant Josip Iličić po selitvi iz Toskane v Lombardijo doživlja drugo nogometno pomlad.

Josip Iličić je v pogovoru za italijanski rožnati časnik priznal, da še nikoli v karieri ni tako garal kot pri Atalanti, katera je meseca julija zanj odštela 5,5 milijona evrov.

Slovenski napadalec doživlja drugo nogometno pomlad, obžaluje pa usodo, ki je zaradi njegovega prestopa doletela reprezentančnega in klubskega kolega Jasmina Kurtića.

"Nisem bil vajen takšnega tempa in težko sem se soočil s tem," je povedal nekdanji nogometaš Maribora, Palerma in Fiorentine. "Žanjem sadove trdega dela. Moje noge delujejo s polno hitrostjo," je dodal 29-letnik.

"Jasmin je moj prijatelj in odličen nogometaš, a trener odloča. Če bi vedel, da bom s prestopom zavzel Jasminovo mesto, verjetno ne bi sprejel ponudbe."

Josip Iličić

Atalanta je v letošnji sezoni dejavna na dveh frontah, saj se je po skoraj treh desetletjih znova uvrstila v Ligo Evropa. Iličić in druščina po štirih odigranih krogih zasedajo prvo mesto v skupini in imajo lepe možnosti za napredovanje v izločilne boje. Poleg italijanskega prvoligaša so v skupini še Olimpique Lyon, Apollon in Everton.

"Ko sem videl skupino, sem soigralcem dejal, da moramo igrati izjemno od samega začetka. Poslušali so me. Zdaj moramo dokončati naše delo proti Evertonu. Najbolj me je navdušilo, kako pri Atalanti delajo z mladimi igralci. Organizacija je fenomenalna. Želim si, da bi kot mlad nogometaš igral za takšen klub," je dejal Iličić.

"Menim, da sem v Italijo prišel malce prepozno. Ko sem se iz Maribora preselil v Palermo, mentalno nisem bil pripravljen in moja glava ni bila na mestu. Ko sem bil star 18 let, sem počel neumnosti. Skočil sem s pečine, visoke 15 metrov, in srečo imam, da danes z vami govorim o tem. Če bi pri takšnem početju zalotil katerega od mojih otrok, bi se ubil," je dodal 'Jojo'.

Jasmin Kurtić, Josip Iličić, Slovenija, San Marino | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Uspeh na evropskih zelenicah ima za posledico slabše rezultate na domačem prizorišču. "V Serie A nam težave predstavljajo obrambne ekipe. Prav tako ne znamo nadzorovati obračuna, ko enkrat prevzamemo vodstvo. Želimo si zmagovati s 3:0, 4.0. Imamo kvaliteto, da se zoperstavimo komurkoli. Najprej v nedeljo Interju. Proti Interju sem zabil svoj prvi gol. Počutil sem se kot v sanjah, ko so mimo mene hodili Samuel Eto'o in soigralci. Bilo je ravno po tem, ko so osvojili trojček," se spominja Iličić.

Načrtoval reprezentančno upokojitev

Na obračunu z Interjem bo poskušal premagati dobrega prijatelja in nekdanjega slovenskega reprezentanta Samirja Handanovića. "Samir je odličen vratar, ki pogosto naredi razliko. On, njegov bratranec Jasmin in Jan Oblak dokazujejo, da ima Slovenija izjemne vratarje. Na žalost se nismo uvrstili na SP. Če bi se, potem bi po turnirju napovedal reprezentančno upokojitev," je presenetil napadalec.

"Na žalost se nismo uvrstili na SP. Če bi se, potem bi po turnirju napovedal reprezentančno upokojitev."

Josip Iličić

Dotaknil se je tudi usode Jasmina Kurtića. "Jasmin je moj prijatelj in odličen nogometaš, a trener odloča. Če bi vedel, da bom s prestopom zavzel Jasminovo mesto, verjetno ne bi sprejel ponudbe," je zaključil Iličić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice