Šport > Nogomet
7124 ogledov

Incident v Kranju, na prizorišče prišla policija

Luka Majcen Alen Krcić Triglav Bravo Twitter
V nedeljo je bilo na stadionu Stanka Mlakarja pestro med tekmo in po njej.

Kranjski Triglav je v nedeljo na svoji zelenici prišel do pomembne zmage nad ljubljanskim Bravom (1:0). Gre za neposredna tekmeca v boju za obstanek, dvoboj pa je z golom sredi drugega polčasa odločil Gaber Petric.

Za Bravo igra nekdanji nogometaš Triglava Alen Krcić, ta je bil v nedeljo zamenjan ob polčasu. Zatem naj bi, ko je drugi polčas spremljal s tribune, javno blatil in žalil domače nogometaše.

To je seveda hitro prišlo na ušesa fantom v slačilnici "orlov" in kapetan Triglava ter eden najboljših strelcev PLTS Luka Majcen je hotel s Krcićem o tem razčistiti na štiri oči.

Igralca sta se zapletla v "moški pogovor", po katerem je na vztrajanje Krcića na kranjski stadion prišla policija. Nekateri mediji so poročali o hudem pretepu, a v gorenjskem klubu so danes to ostro zanikali in podali uradno stališče o dogodku, ki vam ga v celoti prenašamo v spodnjih vrsticah.

Po 17. kolu se Triglav nahaja na sedmem mestu s 17 osvojenimi točkami, medtem ko je Bravo deveti s štirimi točkami manj od Gorenjcev.

Raheem Sterling Velik spor Šport Zvezdnik vržen iz reprezentance: "Čustva so bila še vroča"

STALIŠČE NK TRIGLAV KRANJ OB INCIDENTU PO ZADNJI TEKMI: 

Zadnja prvenstvena tekma je prinesla sila zanimiv in tesen obračun med NK Triglav Kranj in NK Bravo, po dvoboju pa se je ogromno govorilo tudi o "tretjem polčasu", ki ga je prinesel vroč dvoboj v Kranju. Zgodil se je, a v NK Triglav Kranj smo osupnili ob njegovi eskalaciji in ob govoricah, ki se povezujejo z njim.

Več kot očitno je, da se bordo-beli na tekmi proti ljubljanski ekipi soočajo z drugačnim pristopom kot sicer. Tudi nedeljski obračun je mineval ob potenciranju pritiska na igrišču in na sodniško ekipo, ob tem pa nikakor ne moremo razumeti žalitev na osebni ravni, ki so se ga od začetka posluževali tekmeci. Vse to je še dodatno eskaliralo v drugem polčasu, ko je Bravov igralec Alen Krcič po menjavi pristal na tribuni, od koder je pred javnostjo glasno žalil, blatil in na osebni ravni omalovaževal domače nogometaše, v večini njegove nekdanje soigralce, v prvi vrsti Luko Majcna.

Po koncu tekme so našteta dejstva hitro zaokrožila po slačilnici zmagovite ekipe, zato je kapetan Majcen želel na štiri oči razrešiti očitne nejasnosti z Alenom Krcičem. Dejstva so, da sta bila nogometaša v "moškem" pogovoru in v kratkem klinču, da je želela posredovati tudi članica varnostne službe, nikakor pa ne držijo namigovanja o kakršnemkoli krvavenju, brutalnem pretepu in ostalih absurdnih stvareh. Na insistiranje Krciča je prišla tudi policija, ki pa o dogodku ni spisala niti zapisnika.

"Nikakor ne podpiram nasilja in se zavedam, da ni bilo najbolj prav, kar sem storil. Zavedam se, da bi lahko to hitro prineslo tudi posledice. A treba je vedeti, da smo v službi, kjer hitro in pogosto pride do vroče krvi. Na drugi strani pa me moti, ker lahko posamezniki blatijo in žalijo na osebni ravni, pa to ne prinese nobenih posledic," je o dogodku dejal kapetan Triglava Luka Majcen.

"Uprava razume tekmovalni naboj, in da je bila ta tekma nekaj posebnega za našega nekdanjega igralca Alena Krciča. Težko pa razumemo takšen odnos omenjenega do kluba, ki mu je dal vse in mu omogočil igranje med prvoligaši. Triglav ima absolutno ničelno toleranco do nasilja! V tem primeru je prišlo do bližnjega srečanja dveh igralcev, a smo neznansko ponosni na našega kapetana, ki je presodil, da ne sme prestopiti meje. In s tem je za nas ta zgodba zaključena," je dodal predsednik kluba Beno Fekonja.

S tem sporočilom NK Triglav Kranj ostro zavrača vsa namigovanja in zapise v nekaterih medijih, ki kažejo popolnoma izkrivljeno sliko o dogodku. Tovrstne informacije so lahko prišle le s strani nedeljskega tekmeca, a čas bo pokazal, kdo ima prav.

Žan Benedičič Rudar Velenje Celje Video Šport V Velenju padel gol, vreden največjih evropskih tekem

Oglasili so se tudi pri Bravu, kjer so predstavili svojo plat medalje in incident povzeli v precej bolj resnih tonih kot Gorenjci.

"V NK Bravo zato najstrožje obsojamo fizični napad na našega igralca, ki se je zgodil s strani igralca drugega kluba neposredno po tekmi 17. kroga PLTS," so med drugim zapisali pri ljubljanskem klubu na svoji spletni strani.

Dodali so, da so o dogodku nemudoma obvestili policijo in naznanili sum storitve kaznivega dejanja nad njihovim igralcem, prav tako pa so o dogodku podrobno poročali NZS. "Pričakujemo, da bodo pristojni zadevo obravnavali nadvse resno in ustrezno sankcionirali igralca, ki je storil to nedopustno ravnanje ter tako poslali jasno sporočilo, da tovrstno ravnanje nima opravičila in je najstrožje sankcionirano," so zapisali pri Bravu.

Opozorili so še, da bodo uporabili vsa pravna sredstva, potrebna za zaščito dobrega imena kluba in njegovih igralcev in bodo najstrožje obravnavali vsako širjenje neresničnih informacij ali sprenevedanje o samem dogodku.

Triglav Bravo | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • Kmodri 19:32 12.november 2019.

    Nogomet je treba zaradi huliganov igrati pred praznimi tribunami.