Šport > Nogomet
125 ogledov

Iz Barcelone v PSG

Ousmane Dembele Profimedia
Dembele podpisal za pariški klub.

Francoski nogometni reprezentant Ousmane Dembele se po šestih sezonah pri katalonski Barceloni vrača v domovino. Njegova nova nogometna postaja bo PSG, z bogato ekipo iz francoske prestolnice je podpisal petletno pogodbo, je zapisala francoska tiskovna agencija AFP.

Dembele je imel veljavno pogodbo s katalonsko zasedbo do leta 2024, a ga je pariška ekipa izkoristila klavzulo v pogodbi in ga odkupila za 50 milijonov evrov.

"Zelo sem vesel, da sem se pridružil PSG. Komaj čakam, da zaigram v novem klubu," je za spletno stran novih delodajalcev dejal 26-letni Dembele, ki so ga v preteklosti pestile številne poškodbe.

Dembele je nase prvič opozoril v dresu Rennesa. Od tam je leta 2016 odšel v Borussio iz Dortmunda, leto dni kasneje pa v Barcelono.

Hitronogi in tehnično dovršeni krilni napadalec je za Francijo na 37 tekmah dosegel štiri gole, bil je član zmagovitih "galskih petelinov" na svetovnem prvenstvu v Rusiji 2018.

Dembele je osma okrepitev PSG v poletnem prestopnem roku. Pred njim so prišli Francoz Lucas Hernandez, Španca Marco Asensio in Arnau Tenas, Portugalec Goncalo Ramos, Slovak Milan Škriniar, Urugvajec Manuel Ugarte, Italijan Cher Ndour in Južnokorejec Lee Kang-in.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice