Šport > Nogomet
16 ogledov

Izjemen gol Zlatana Ibrahimovića

zlatan ibrahimović švedska EPA
Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović je na prijateljski tekmi z Anglijo kar štirikrat zatresel mrežo Otočanov. Napadalec francoskega PSG je poskrbel za pravo mojstrovino, ko je z velike razdalje s škarjicami premagal angleškega vratarja.

Čeprav je sinočnji zadetek švedskega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića na reprezentančni tekmi z Anglijo navdušil ljubitelje športa po vsem svetu, pa ne bo kandidat za nagrado Ferenca Puskasa. Slednjo krovna nogometna zveza (Fifa) podeljuje za najlepši gol leta, na seznamu kandidatov pa je deset igralcev.

Fifa je sinoči določila deset igralcev, ki bodo s svojimi zadetki kandidirali za nagrado. O tem, kdo bo prejel nagrado, bodo odločali navijači z glasovanjem na Fifini spletni strani. Glasovanja bo konec 29. novembra, ko se bo začel finalni del s tremi najboljšimi do tedaj. Drugi krog bo trajal do Fifine slavnostne prireditve 7. januarja 2013, na kateri bodo razglasili tudi prejemnika nagrade Zlata žoga.

"Glede na to, da se je glasovanje že začelo in smo že dobili številne glasove, je v tej fazi nemogoče vključiti še enega nominiranca," je sporočila Fifa in razočarala vse, ki so hoteli glasovati za Ibrahimovićev gol za 4:2, ko je s "škarjicami" s 30 metrov poslal žogo v prazno angleško mrežo.

Za Puskasovo nagrado se bodo tako potegovali Argentinec Lionel Messi, lanski zmagovalec Brazilec Neymar, Francoza Hatem Ben Harfa in Eric Hassli, Ganec Emmanuel Agyemang-Badu, Kolumbijec Radamel Falcao, Bolivijec Gaston Mealla, Senegalec Moussa Sow, Slovak Miroslav Stoch in kot edina ženska Mehičanka Olivia Jimenez.

Fifa nagrado Ferenca Puskasa, poimenovano po slovitem madžarskem nogometašu iz petdesetih let prejšnjega stoletja, podeljuje od leta 2009. Prvi jo je dobil Cristiano Ronaldo, leta 2010 Hamit Altinotop, lani pa Neymar.

Komentarjev 1
  • lunnatic 21:21 16.november 2012.

    Lep pozdrav, javljam se iz sSlovenije, kjer nujno potrebujemo tvojo pomoc! http://skrci.me/fyGGy sSlovenija je le ena izmed mnogih držav v igri , kjer se države bojujejo med seboj za razlicna ozemlja. Trenutno sSlovenija obsega vse njene osnovne regije, hkrati pa ...prikaži večpa okupiram 2 nemški regiji ter celotno Švico. V kratkem nam potece Non-Agressive pakt z Italjani ter Madžari in temu verjetno sledi vojna. Slovenci sicer imamo tesna zavezništva z Grki in Izraelci, ker ne želimo izgubiti neodvisnosti in pasti pod tujo kontrolo potrebujemo tvojo pomoc!Še malo o sami igri: vsaj uporabnik zacne kot normalen perbivalec sSlovenije in vojak, vendar pa lahko z nekaj potrpljenja napredujete ter postanete predsednik, kongresnik, pisec casopisov, vodja vojaških enot ali pa preprosto ostanete zvest vojak. Igra ne vzame veliko casa, približno 10 minut na dan, a je hkrati zelo zanimiva, predvsem zaradi tekmovalnosti in povezanosti Slovencev med seboj.Igra trenutno šteje nekaj vec ko