Šport > Nogomet
379 ogledov

Izpoved legendarnega Galaktika: "Vodka mi je bila najboljši prijatelj"

Wesley Sneijder Profimedia
Kmalu boste lahko brali o življenju izjemnega nizozemskega nogometaša...

Pri vsega 23 letih je iz Ajaxa prestopil v veliki Real Madrid ter kmalu podlegel številnim skušnjavam... Nogomet je sicer bil na stranskem tiru, a je izjemni Nizozemec Wesley Sneijder vseeno tu in tam tudi v španski prestolnici pokazal svojo nogometno čarovnijo.

Wesley Sneijder | Avtor: Epa Epa

"Ne morem reči, da mi je česa primanjkovalo v Madridu. Igral sem dobro, a bi lahko še precej bolje. Čez nekaj časa sem ugotovil, da sem na tem svetu sam ter da mi je steklenica vodke postala najboljša prijateljica. A nato sem se naslednji dan vseeno vstal, kot da je vse v najlepšem redu in ni nič narobe z mano. Nadaljeval sem s treningi, toda v življenju mi je šlo čedalje slabše, bilo je očitno, da nisem več osredotočen na nogomet," je 36-letnik začel svojo izpoved.

"Lagal sem si, govoril sem, da bo vse v redu, da se moram le zanesti na svojo nogometno inteligenco. Fizično sem močno padel. Nisem več mogel toliko preteči, začel sem se skrivati pred trenerjem ter upati, da tega ne bo nihče opazil. Ruud van Nistelrooy ter Arjen Robben sta me opozarjala, da ne bom dolgo zdržal s takšnim načinom življenja," je z žalostno anekdoto iz časa pri Realu najavil svojo avtobiografijo, ki bo izšla v petek.

Sneijder resnično ni dolgo zdržal v Realu, za katerega je podpisal leta 2007 ter ga zapustil po vsega dveh nesrečnih letih. Za Kraljevski klub je odigral 66 tekem ter dosegel 11 zadetkov, leta 2008 pa je osvojil naslov državnega prvaka.

"Bil sem mlad, oboževal sem uspeh ter biti v centru pozornosti. V Madridu sem počel resnično slabe stvari, toda ne govorim o drogah, temveč alkoholu. Navadil sem se živeti kot zvezdnik. Če si nogometaš Real Madrida, te vsi obožujejo in na to sem se navadil," je zaključil zgodbo o Realu legendarni Nizozemec, ki je za reprezentanco zbral neverjetnih 134 nastopov, na katerih je dosegel 31 zadetkov

Wesley Sneijder ima pred SP visoke cilje. (Foto: EPA) | Avtor: EPA EPA

Sneijder si je nato kariero rešil s prestopom k milanskemu Interju, s katerim je leta 2010 osvojil sloviti trojček, državno prvenstvo, pokal ter Ligo prvakov. Leta 2014 je kot prava Interjeva legenda zapustil klub ter se napotil v Galatasaray, kasneje pa je nastopal še za Nico ter Al-Gharafo, preden je leta 2019 kopačke postavil v kot.

Več o njegovi karieri pa si lahko preberete v njegovi avtobiografiji, ki bo izšla v petek...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice