Šport > Nogomet
297 ogledov

Kakšen šok za Nemce

kvalifikacije SP Epa
Severni Makedonci v gosteh šokirali Nemce.

Po tretjem krogu kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju 2022 se lahko s popolnim izkupičkom pohvali še šest reprezentanc. Med njimi pa ni več Nemčije, ki je doma doživela presenetljiv in boleč poraz proti Severni Makedoniji z 1:2. Tri zmage po treh tekmah ima Anglija, ki je v derbiju skupine I ugnala Poljsko z 2:1.

Poljska je bila pošteno zdesetkana zaradi okužb z novim koronavirusom, največji primanjkljaj pa je bila odsotnost Roberta Lewandowskega, ki se je poškodoval proti Andori v nedeljo. Angleži so sprva izkoriščali ponujeno in po zadetku Harryja Kana z enajstih metrov povedli z 1:0. V drugem delu so popustili, po napaki Johna Stonesa pa je izenačil Jakub Moder. Angležem je nato tri točke zagotovil Harry Maguire v 85. minuti.

Presenetljivo imajo na kontu devet točk tudi Armenci, ki po zmagi s 3:2 proti Romuniji v skupini J prednjačijo pred Severno Makedonijo in Nemčijo. Ti dve reprezentanci sta se pomerili v Nemčiji, presenetljivo pa je tri točke odnesla makedonska zasedba. Za eno največjih zmag te reprezentance je zadel Eljif Elmas v 85. minuti.

kvalifikacije SP | Avtor: Epa Epa

Že v torek je priložnost za 100-odstotni izkupiček presenetljivo izpustila Turčija v skupini G. Slednja je v prvem krogu ugnala Nizozemsko, v drugem Norveško, v tretjem pa je osvojila le točko doma proti skromni Latviji (3:3). V isti skupini je Nizozemska slavila visoko zmago s 7:0 v gosteh proti Gibraltarju.

Še višji zmagi sta v dosedanjih kvalifikacijah uspeli Dancem v drugem krogu skupine F proti Moldaviji (8:0) ter v torek Belgijcem proti Belorusiji (8:0) v skupini E. So pa Danci proti Avstriji v tretjem krogu danes trend doseganja zadetkov nadaljevali, saj so v drugem polčasu povsem razorožili tekmeca in ga premagali s 4:0.

V skupini D se je Francija mučila proti Bosni in Hercegovini, v 60. minuti pa jo je odrešil Antoine Griezmann. Ukrajina v isti skupini ni uspela premagati Kazahstana (1:1) in na drugem mestu zaostaja že za štiri točke.

V skupini C sta popolni reprezentanci Italije in Švice. Slednji so bili prosti in imajo dve zmagi po dveh odigranih tekmah, Italijani pa so tretjo dosegli proti Litvi v gosteh. V prvem polčasu golov ni bilo, v drugem pa sta za zmago z 2:0 zadela Stefano Sensi in Ciro Immobile.

Po dveh tekmah mučenja s tekmecema so nekoliko lažje danes v skupini B zadihali Španci. Za zmago proti Kosovu s 3:1 sta v 34. in 36. minuti zadela Dani Olmo in Ferran Torres, tekmo pa je odločil zadetek Gerarda Morena v 75. minuti. Nogometaši Kosova so pet minut prej prek Besarja Halilija znižali izid na 2:1. Na drugem mestu Špancem sledijo Švedi, ki imajo ob točki manj tudi tekmo manj.

V skupini A je Portugalska po razočaranju zaradi nepriznanega zadetka v Beogradu v drugem krogu že v torek slavila proti Luksemburgu. Dvoboj ni bil enostaven, saj je Luksemburg vodil z 1:0 vse do zaključka prvega polčasa, ko je izenačil Diogo Jota. V drugem polčasu je do svojega zadetka le prišel Cristiano Ronaldo, piko na i zmagi s 3:1 pa je dodal Palhinha. Srbija je ugnala Azerbajdžan z 2:1 in ima tako kot Portugalska na vrhu lestvice sedem točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice