Šport > Nogomet
931 ogledov

Kek: "Gre mi že malo na živce ..."

Matjaž Kek Epa
Slovenski selektor je po koncu kvalifikacij izpostavil nekaj težav v izbrani vrsti.

Slovenija si je pred začetkom kvalifikacij želela preboj na EP, kar je bil cilj, ne pa tudi pogoj, kot je večkrat poudaril selektor Matjaž Kek. Ta je priznal, da jim tega ni uspelo uresničiti, in mnogokrat izpostavil predvsem prevelika nihanja v igri.

"Težko govorimo o celem ciklu takoj po tekmi, ta tekma s Poljsko pa je pokazatelj te nekonstantnosti. Kakor koli, kot selektor sem izbiral, postavljal, verjetno pa bo v naslednjem času kar dosti trenutkov, ko se lahko najprej vsak sam pogleda v ogledalo," je po tekmi v Varšavi povedal Kek.

Ta je še enkrat poudaril, da morajo za kaj več izhajati iz organizacije in nepopustljivosti. "Imamo kakovost za dosego gola, na drugi strani pa imamo težave v obrambi, odgovornosti, taktični disciplini, agresivnosti. Težko je to spremeniti z danes na jutri," pravi Kek.

Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca Komentar Šport Nezadovoljstvo je prvi korak k napredku

Tudi zato namesto igre s štirimi branilci (v različicah postavitve 4-4-2) razmišlja o spremembi sistema. "Razmišljam tudi o treh igralcih zadaj, ampak tega se ne da narediti z enim treningom. Imamo primerne igralce za to," meni selektor, ki pa dodaja, da je videl kar nekaj dobrih stvari kljub porazu proti Poljakom.

Slovenija Poljska | Avtor: Profimedia Profimedia

"Postavljen je nek zametek, neko jedro, mogoče pa bom moral sam biti odločnejši v selekciji. Mi gre pa že malo na živce, da govorim kar veliko o sebi, z druge strani pa ne slišim ničesar. Treba se bo pogledati v ogledalo, biti samokritičen, ko ni vse v redu, in zadovoljen, ko je," poudarja Kek.

"Samokritičnost je osnova. Potem lahko gradiš. S fanti nisem imel težav skozi kvalifikacije, sem pa tudi že sam bil v podobnem položaju. Usedel sem bom z vodstvom Nogometne zveze Slovenije, pri čemer se želim pogovarjati zgolj o stroki. Drugo me ne zanima. Na koncu pa tudi igralci niso neumni, da ne bi vedeli, kaj je dobro in kaj slabo. Na nekaterih tekmah smo bili zelo v redu, na nekaterih pa preveč lahkomiselni, celo neodgovorni," še pojasnjuje Kek.

Slovenija Poljska Stožice Euro 2020 Euro 2020 Šport Slovenija s solidno predstavo, a praznih rok iz Poljske

Slovenijo nov tekmovalni del čaka prihodnjo jesen v Ligi narodov. Spomladi si Kek želi kakšno prijateljsko tekmo s katero močnejših reprezentanc, ki se bodo pripravljale na EP 2020. Nanj so se sicer uvrstile Anglija, Češka, Ukrajina, Portugalska, Nemčija, Nizozemska, Švica, Danska, Hrvaška, Wales, Španija, Švedska, Poljska, Avstrija, Francija, Turčija, Belgija, Rusija, Italija in Finska. Preostala štiri mesta bodo zapolnile ekipe iz "playoffa" Lige narodov marca prihodnje leto.

Aaron Ramsey Euro 2020 Šport Znani še zadnji udeleženci Evropskega prvenstva

Najboljši strelec kvalifikacij, v katerih je igralo 55 reprezentanc, je bil Anglež Harry Kane z 12 goli, Izraelec Eran Zahavi je dosegel enega manj. Med Slovenci je bil s štirimi zadetki najboljši Josip Iličić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.