Šport > Nogomet
1993 ogledov

Slovenija s solidno predstavo, a praznih rok iz Poljske

Slovenija Poljska Stožice Euro 2020 Epa
Slovenska nogometna reprezentanca je v Varšavi izgubila proti Poljski z 2:3 (1:1). S tem je končala kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020.

Slovenska vrsta je Poljakom zabila štiri od petih golov, ki so jih slednji prejeli v celotnih kvalifikacijah. Če sta prva pomenila zmago v Stožicah, pa sta današnja dva pomenila zgolj kozmetični popravek v Varšavi, na tekmi, ki ekipama ni prinesla praktično ničesar, saj je bilo že pred njo jasno, da je Poljska na EP, Slovenija, ki je na koncu osvojila četrto mesto v skupini G, pa ne.

Jan Oblak in Robert Lewandowski To bo spektakel! Šport Oblak vs Lewandowski: v Stožicah epski dvoboj najboljših na svetu

POTEK TEKME:

KONEC TEKME! 3:2. Poljaki so bili za odtenek boljši in so zasluženo zmagali, a je Slovenija vseeno pustila zadovoljiv vtis na Poljskem.

90+3' S strelom je poizkusil Piotr Zielinski, a je bil ponovno nenatančen.

89' Haris Vučkić bo zamenjal danes izjemnega Tima Matavža, ki je tekmo zaključil z zadetkom in asistenco.

86' Poškodovanega Sebastiana Szymanskega je zamenjal Kamil Jozwiak, Benjamina Verbiča pa Rajko Rep. Jasmin Kurtić pa si je zaradi prekrška nad Jacekom Goralskim prislužil rdeč karton.

81' GOL! 3:2. Po napaki Mihe Zajca na sredini igrišča so Poljaki krenili v napad, katerega je v gol iz neposredne bližine pretvoril Jacek Goralski.

72' Jaka Bijol je zelo dobro opravil svoje delo, zdaj pa ga je zamenjal Miha Zajc.

70' Grzegorz Krychowiak je zaradi ugovarjanja prejel rumeni karton.

67' V drugem polčasu zelo razigrani Robert Lewndowski je poizkusil s strelom z roba kazenskega prostora, a je bil Jan Oblak na mestu.

61' GOL! 2:2. Ponovno sta bila v glavnih vlogah Josip Iličić in Tim Matavž, le da sta tokrat zamenjala vlogi, saj je Matavž lepo zaposlil Iličića, ki je žogo poslal pod prečko.

59' Ponovno je bil nevaren Piotr Zielinski, a ponovno nenatančen.

56' Po protinapadu Poljakov je po podaji v kazenski prostor Piotr Zielinski že videl žogo v mreži, a mu je Jan Oblak z neverjetno obrambo preprečil zadetek.

54' GOL! 2:1. Robert Lewandowski je odlično preigraval ter z natančnim strelom v malo mrežico premagal slovenskega vratarja.

51' Benjamin Verbič je poizkusil presenetiti Wojciecha Szczesnya, a je bil Poljak pripravljen.

50' Poljaki so spet zapretili po podaji iz kota, a se je ponovno izkazal Jan Oblak.

KONEC PRVEGA POLČASA! 1:1. Poljaki so silovito začeli ter zgodaj povedli, a so Slovenci po izenačujočem zadetku vzpostavili ravnovesje.

45+3' Veličasten konec reprezentančne kariere Lukasza Piszczeka, katerega je navdušeno pozdravilo 65.000 ljudi, ko ga je zamenjal Tomasz Kedziora.

38' Jaka Bijol je pogumno poizkusil z močnim strelom, a je ta zletel visoko preko vrat.

35' Prvič je nevarno zapretil prvi zvezdnik tekme Robert Lewandowski, a je njegov poizkus z glavo zaustavil dobro postavljeni Jan Oblak.

32' Arkadiusz Reca si je zaradi prekrška nad Josipom Iličićem prislužil rumeni karton.

27' Jasmin Kurtić je poizkusil s strelom od daleč, a je bil močan strel premalo natančen.

23' Lukasz Piszczek bi se na svoji poslovilni tekmi skorajda vpisal med strelce ter veličastno zaključil svojo avanturo v poljskem dresu, a je po kotu z glavo streljal preko vrat.

14' GOL! 1:1. Mojstrovina Josipa Iličića! V kazenskem prostoru je mojstrko zaustavil žogo, preigral poljskega branilca ter krasno zaposlil Tima Matavža, ki je zabil žogo v poljsko mrežo.

10' Petar Stojanović je grdo izpadel po preigravanju Kamila Grosickega, ki je pred golom zaposlil Piotra Zielinskega, a je Jan Oblak toliko uspel preusmeriti predložek, da poljski napadalec ni dobro zadel žoge.

7' Kamil Glik jo je v trku z Janom Oblakom tako skupil, da ga je moral zamenjati Artur Jedrzejczyk.

3' GOL! 1:0. Predložek iz kota je Jan Oblak odbil, glavni sodnik tekme Daniel Siebert ni zapiskal prekrška nad našim vratarjem, odbito žogo pa je v gol pospravil Sebastian Szymanski.

2' Jasmin Kurtić si je zaradi grobega prekrška že na samem začetku prislužil rumeni karton. Poljaki so zapretili po predložku s prostega strela, a je slovenska obramba žogo odbila v kot.

nogomet SLO ISR Euro 2020 Šport Slovence na letališču pričakali poljski navijači
Komentarjev 1
  • Skira 05:40 20.november 2019.

    Miha Zajc naj prodaja kebab v Istanbulu, tako nič ne igra gor, šalabajzer

Sorodne novice