Šport > Nogomet
4046 ogledov

Kekov naslednik v Ljubljani legenda, na Reki ga že podijo

Igor Bišćan
Navijači Rijeke menjave na trenerskem stolčku njim ljubega kluba niso sprejeli z navdušenjem.

Matjaž Kek je pred nekaj dnevi nepreklicno odstopil kot trener Rijeke in za seboj pustil veliko praznino. Klub s Kvarnerja je pod njegovo taktirko osvojil svoj premierni naslov prvaka v sezoni 2016/17, tudi po odstopu so ga najbolj vročekrvni navijači Rijeke prepričevali, naj ostane.

Matjaž Kek HNK Rijeka Anketa Šport Kaj si navijači Rijeke mislijo o Keku

Navijaška skupina Armada že nekaj časa izraža nezadovoljstvo nad upravo kluba, dodaten zagon je sovraštvo dobilo z imenovanjem novega trenerja. Potem, ko se je praktično že dogovoril s cirpskim Anorthosisom, je na klop Rijeke namreč sedel Igor Bišćan.

Matjaž Kek HNK Rijeka Veliko presenečenje Šport Rijeka našla Kekovega naslednika

Slednji je lani osvojil naslov slovenskega prvaka z ljubljansko Olimpijo in si s svojim delom pridobil številne simpatije med pristaši zeleno-belega kluba. Privrženci Olimpije so Bišćanovo menjavo sprejeli z negodovanjem, na Reki pa nekdanjega hrvaškega reprezentanta ne cenijo na takšen način.

Ob novici o Bišćanovem imenovanju je Armada na svojem Facebook profilu objavila sila zgovorno sporočilo. Ob prečrtani črno-beli Bišćanovi podobi so zapisane naslednje besede: "Nikoli pozabiti, nikoli oprostiti! Igor, odidi! Prvaki 98/99!"

S to objavo so navijači Rijeke namignili na sporno sezono 1998/99, ko je Dinamo v zadnjem kolu z remijem na Kantridi, doseženim na milo rečeno sporen način, postal prvak Hrvaške. Del takratne Dinamove ekipe je bil tudi Bišćan. In Rečani tega še niso pozabili ... 

Bišćan je samostojno trenersko kariero začel na klopi hrvaškega Rudeša, po selitvi v Ljubljano je z Olimpijo osvojil dvojno krono v lanski sezoni. Namesto njega je na klop Olimpije sedel Ilija Stolica, a ga je po vmesnem službovanju Safeta Hadžića že zamenjal Zoran Barišić.

Matjaž Kek Video Šport Rijeka pripravila čustven video ob Kekovem slovesu
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice