Šport > Nogomet
268 ogledov

Ko jabolko ne pade daleč od drevesa

Justin Kluivert
Ajaxov mladenič s predstavo spomnil na svojega očeta.

Justin Kluivert je sin tretjega najboljšega strelca v zgodovini nizozemske reprezentance Patricka Kluiverta, ki sta mu v zadnjih letih naslov najboljšega v dresu tulipanov po številu zadetkov (40) odvzela Robin van Persie (50) in Klaas-Jan Huntelaar (42). 

Nekdanji član Ajaxa, Milana, Barcelone, Newcastla, Valencie je svoj zadnji zadetek zabil leta 2008 v dresu francoskega Lilla, 10 let in en dan po tem dogodku pa je svoj prvi članski hat-trick zabeležil njegov sin Justin. Ta je blestel v dresu Ajaxa na tekmi proti Rodi. Nogometaši iz Amsterdama so se v prvem polčasu znašli v zaostanku, a je nato 18-letni mladenič, ki najraje igra na levem boku, poskrbel za izenačenje, v drugih 45 minutah pa bil še z dvema lepima zadetkoma najzaslužnejši za visoko zmago s 5:1. Najstnik je postal sicer prvi Kluivert s hat-trickom v nizozemski ligi, njegovemu očetu takšen dosežek v domovini namreč ni uspel.

patrick kluivert barcelona Grozijo mu! Šport Zvezdnik kriminalni družbi dolguje milijon evrov

Justin je doslej dvakrat zaigral za nizozemsko reprezentanco do 21 let in pri tem dosegel en gol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice