Šport > Nogomet
4604 ogledov

Ko umre fair play: nasprotnik zabijal v nebranjeno mrežo

Veracruz Reševalni pas/Twitter
Prizori iz Veracruza so zakrožili po spletu ter povzročili valove zgražanja po celem svetu.

Nogometaši Tigresa so v na tekmi najelitnejšega mehiškega nogometnega tekmovanja premagali v gosteh s 3:1, a sam končni rezultat so popolnoma zasenčile okoliščine, v katerih se je tekma odvila.

Nogometaši Veracruza so se namreč odločili, da bodo zaradi neizplačanih plač bojkotirali začetek tekme ter le stali na igrišču, za pomoč pri izvedbi bojkota pa so prosili tudi nasprotnika, ki se je strinjal, da vsaj prve tri minute ne bo igral. Na začetku so pri Tigres nasprotnika tudi resnično podprli, a so se kot kaže odločili, da bo sočustvovanje z nasprotno ekipo trajalo le eno minuto.

Francoska nogometna reprezentanca, 2012 Bivši reprezentant Šport Francoski nogometni zvezdnik ujet s prostitutkami in kokainom

Do četrte minute, ko je Veracruz prekinil svoj protest, so tako gostje na veliko presenečenje vseh na stadionu vodili že z dvema goloma prednosti, ki so ju dosegli v nebranjeno mrežo, saj so domači nogometaši zgolj pri miru stali na igrišču.

Nogometaši Tigresa so tako poskrbeli za eno izmed najbolj sramotnih scen v zgodovini nogometa, ko so si podajali žogo mimo statičnih nasprotnikov ter kar dvakrat zadeli v popolnoma nebranjeno mrežo.

Z najbolj sramotnima zadetkoma svojih karier sta se tako lahko pohvalila nekdanji zvezdnik Napolija, Valencie in Hoffenheima Eduardo Vargas ter nekdanji francoski reprezentant André-Pierre Gignac. V 8. minuti je nato Vargas povišal vodstvo gostov na 3:0.

Pred samim koncem tekme je nekdanji turški reprezentant Colin Kazim-Richards dosegel častni gol za domače, ki so takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu sarkastično zaploskali gostom za "pošten" boj in "priborjeno" zmago.

Krivec za celotno situacijo, predsednik Veracruza Fidel Kuri Grajales, je po tekmi pokomentiral situacijo: "Nogometaši so želeli poslati sporočilo, kljub temu da se o tem predhodno sploh nismo pogovarjali. To pravico imajo. Se pa ponovno iz nas norčuje celotna država in ves svet."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice