Šport > Nogomet
153 ogledov

Lewandowski izenačil skoraj pol stoletja star rekord

Robert Lewandowski Epa
Lewandowski izenačil rekord, Eintracht poražen proti Schalkeju.

Napadalec Bayerna Robert Lewandowski je izenačil rekord po številu doseženih zadetkov v sezoni nemškega državnega prvenstva. S 40. golom je zdaj ob boku Gerda Müllerja iz sezone 1971/72. Že okronani Bayern je sicer v 33. krogu le remiziral proti Freiburgu z 2:2, medtem ko je Eintracht iz Frankfurta izgubil proti Schalkeju s 3:4.

Lewandowski je bil znova prvo ime Bayerna. Soigralci so mu tako kot v zadnjem krogu želeli pripraviti kar največ priložnosti, 32-letni Poljak pa je izkoristil eno v prvem polčasu za vodstvo Bavarcev in izenačenje 49 let starega rekorda Gerda Müllerja. Takratni napadalec Bavarcev je sezono končal s 40 zadetki, Lewandowski pa bo imel v zadnjem krogu (Augsburg doma) priložnost, da bero še poviša in postane samostojni rekorder.

Na tekmi je še v prvem polčasu izenačil Manuel Gulde, v drugem pa je Bayern povedel v 53. minuti po zadetku Leroya Saneja. V 83. minuti je točko domačim zagotovil Christian Günter.

V boju za nastop v ligi prvakov je Eintrachtu iz Frankfurta spodrsnilo pri Schalkeju. Zadnjeuvrščeno moštvo, ki bo po koncu sezone izpadlo v drugo ligo, je slavilo s 4:3 in tako olajšalo delo tako Borussii iz Dortmunda kot Wolfsburgu v lovu na prva štiri mesta.

Eintracht ima namreč po 33 krogih 57 točk, eno več ima četrta Borussia, 60 pa jih je zbral Wolfsburg. Leipzig je drugi s 64., Bayern pa vodi s 75 in si je že nekaj krogov pred tem zagotovil 31. naslov prvaka.

V boju za obstanek v ligi je po 33. krogu na varnem Hertha iz Berlina po neodločenem izidu proti Kölnu (0:0). Ta pa ostaja na mestih, ki vodijo v drugo ligo. Kozlički so 17. s 30 točkami. Pred njimi je na mestu, ki omogoča dodatne kvalifikacije za obstanek Werder iz Bremna z 31 točkami. Ta je izgubil proti neposrednemu tekmecu za obstanek Augsburgu z 0:2. Slednji so se tako rešili izpada med drugoligaše. Arminia Bielefeld je po remiju proti Hoffenheimu (1:1) na lestvici 15. in ima točko več od Werderja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice