Šport > Nogomet
6238 ogledov

Koeman je porabil ves kredit, predsednik 'uletel' v slačilnico

ronald koeman Epa
Po poročanju španskih medijev je trener Barcelone Ronald Koeman prekoračil manevrski prostor za napake.

Barcelona je v drugem krogu skupinskega dela lige prvakov utrpela boleč poraz na gostovanju v Lizboni, kjer so nogometaši Benfice slavili s 3:0.

To je bil drugi zaporedni poraz Kataloncev, ki so brez osvojene točke in z gol razliko -6 prikovani na dno lestvice skupine E.

cristiano ronaldo Liga prvakov Šport Ronaldo mož odločitve v 95. minuti, Benfica ponižala Barço

Po mnenju španskih novinarjev je drugi zaporedni neuspeh med nogometno elito dokončno zapečatil usodo trenerja Ronalda Koemana, četudi je predsednik Joan Laporta še pred dnevi vneto zatrjeval, da ima nizozemski strateg vso podporo .

"Če bo Koeman ostal na položaju, je edini razlog ta, da Barça še ni uspela najti njegove zamenjave," po sinočnjem debaklu piše Marca.

Novinarji omenjenega časnika razkrivajo še, da je predsendik Laporta po tekmi obiskal slačilnico, kjer je poklapanim igralcem namenil nekaj spodbudnih besed. Namen obiska ni bila razprava o prihodnosti Koemana ali iskanje krivca za rezultatsko krizo, temveč zgolj ohrabritev nogometašev po še enem dramatičnem večeru.

 | Avtor: Epa Epa
"Težko je sprejeti takšen poraz, ker ne odraža tega, kar smo videli na zelenici," je pozornost od točkovne ničle želel preusmeriti Koeman. "Prejeli smo hiter zadetek, nato pa smo igrali dobro, dokler nismo prejeli drugega. Imeli smo kar nekaj priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Če nasprotnik unovči vse tri priložnosti, mi pa nobene, potem se ustvari velika razlika," je dodal nizozemski strategy, ki vztraja, da mu igralci kljub slabim rezultatom stojijo ob strani.

Temu je delno pritrdil tudi Frenkie de Jong. "Ne verjamem da je menjava trenerja prava rešitev. Težko povem karkoli o Koemanu, to ni moja stvar. Boriti se moramo naprej in se izkopati iz ttega. To nam bo uspelo samo s trdim delom in enotnostjo," je povedal vezist.

Koeman je priznal, da trenutno ni seznanjem s stališčem kluba glede nadaljnjega sodelovanja. "Ne bom se prerekal o kvaliteti moje ekipe. Primerjati to Barcelon s tisto iz preteklih let nima nobenega smisla. To je jasno kot beli dan. Lahko vam povem samo svoje mnenje. Čutim podporo igralcev. Kar zadeva ostale, nisem prepričan. Težko rečem, ker ne vem, kaj razmišljajo v klubu. To ni v moji pristojnosti," se negotove prihodnosti zaveda 58-letni strateg.

ronaldo koeman | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice