Šport > Nogomet
235 ogledov

Maribor tudi proti Romunom brez zadetka

Gregor Sikošek twitter NK Maribor
Mariborski nogometaši so še na šesti od sedmih evropskih tekem v tej sezoni ostali brez doseženega gola. S Clujem je doma remiziral z 0:0.

Nogometaši Maribora so na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo v Ljudskem vrtu igrali neodločeno 0:0 proti romunskemu Cluju. Povratna tekma bo čez en teden v Romuniji.

Mariborčani so dvoboj z romunskim prvakom pričakali vse prej kot prepričani v uspeh. Za njimi je bil niz šestih porazov, ki so najprej pomenili izpad iz kvalifikacij lige prvakov, nato iz kvalifikacij evropske lige, za nameček pa pomenijo za vijolično zasedbo zadnje mesto na lestvici državnega prvenstva.

Da bi se to črno obdobje končalo, so v vodstvu kluba zamenjali trenerja in na mesto Radovana Karanovića pripeljali Damirja Krznarja. Ta je poudaril, da gre na vsaki tekmi na zmago, toda če je obramba tokrat opravila svoj posel, je spet manjkalo ideje v napadu. Le Marko Božić je bil po enkrat nevaren v vsakem polčasu. Posledično je tekma ostala v rezultatskem izhodišču, tako da bo udeleženca skupinskega dela konferenčne lige odločil povratni obračun.

Romuni so takoj prevzeli pobudo, prvi nevarnejši strel pa so sprožili v deseti minuti, nenatančen je bil Jefte Betancor, tako kot tudi v 15. minuti. Mariborčani, ki so bili dodobra oslabljeni brez peterice poškodovanih (med njimi Ažbeta Juga, Maxa Watsona in Martina Milca) ter kaznovanih Jana Repasa in Nemanje Mitrovića, v prve pol ure niso bili nevarni.

V 32. minuti pa so imeli domači dotlej najlepšo priložnost na tekmi, ko je s 14 metrov streljal Marko Božić, Simone Scuffet v romunskih vatih pa je preprečil vodstvo Štajercev, pri katerih je priložnost od začetka na desni strani dobil mladi, 17-letni Tine Čuk. To pa je bilo tudi vse, kar so domači pokazali v napadu v prvem delu.

Marko Božić | Avtor: twitter NK Maribor twitter NK Maribor

Tudi uvod drugega polčasa ni prinesel kakšne živahnejše predstave, prvi strel, pa še ta precej nenatančen, so sprožili Romuni prek Emmanuela Yeboaha v 56. minuti. So pa domači prevzeli pobudo, a nikakor jim ni uspelo priti do zaključnega strela. Na drugi strani je v 70. minuti spet poskusil Yeboah, a je to storil slabo, tako da je Menno Bergsen žogo brez težav ujel.

V 78. minuti so Mariborčani po prvem nevarnejšem napadu po dolgem času iztržili le udarec iz kota, obe ekipi pa sta delovali, kot da sta zadovoljni z začetnim izidom. V 83. minuti pa je vendarle nekaj prostora za strel z 18 metrov dobil Božić, vendar se je Scuffet izkazal.

Kasneje nevarnih akcij ni bilo več.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:14 19.avgust 2022.

    Lahko začnejo s pripravam za vstop v 2. SNL!!!

Sorodne novice